Όλγα Κεφαλογιάννη για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών: «Δεν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο που ζεις και μεγαλώνεις τα παιδιά σου»

Όλγα Κεφαλογιάννη για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών: «Δεν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο που ζεις και μεγαλώνεις τα παιδιά σου»

Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ!, παραχώρησε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός Τουρισμού, μεταξύ άλλων απάντησε για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Δεν έχεις κρύψει τη στήριξη σου στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

Θεωρώ ότι ο δημόσιος διάλογος στο θέμα αυτό έχει γίνει μέσα σε ένα πλαίσιο νηφαλιότητας. Έχει παίξει ρόλο το γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε μεν την πρωτοβουλία, αλλά την ίδια στιγμή έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν όλες οι απόψεις γύρω από το ζήτημα. Το λέω γιατί στο παρελθόν έχω δει ανάλογες πρωτοβουλίες να έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία τους στην κοινωνία. Η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση κυρίως για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα παιδιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Ως ένα ευρωπαϊκό σύγχρονο κράτος, που θέλουμε να συγκλίνουμε με ό,τι ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, θεωρούμε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα. Εγώ, όπως είναι γνωστό, έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για τα ετερόφυλα ζευγάρια, έχω ψηφίσει και την αναδοχή και συνεχίζω να πιστεύω ως πολιτικός και ως νομικός ότι αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη σύγχρονη κοινωνία. Αυτοί που αντιδρούν ίσως δεν αντιλαμβάνονται ότι την επόμενη μέρα δεν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο που έχεις αποφασίσει να ζεις και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου. Η πρωτοβουλία αυτή της Νέας Δημοκρατίας έρχεται και λίγο ως απάντηση σε αυτό που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι προοδευτισμός είναι μόνο η Αριστερά. Προοδευτισμός είναι όλοι εμείς που πιστεύουμε σε ανοιχτές, φιλελεύθερες κοινωνίες οι οποίες δείχνουν σεβασμό σε όλους τους πολίτες.