Φώτης Σεργουλόπουλος για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών: «Τι φοβούνται οι βουλευτές; Έχουν υποχρέωση στην εκκλησία;»

Φώτης Σεργουλόπουλος για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών: «Τι φοβούνται οι βουλευτές; Έχουν υποχρέωση στην εκκλησία;»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ, βρέθηκε ο Κώστας Λασκαράτος και μίλησε για το νέο του βιβλίο που σχετίζεται με την θέση της γυναίκας στην πάροδο του χρόνου.

Με αφορμή αυτή την συζήτηση, ο Φώτης Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια τονίζοντας πως δεν καταλαβαίνει τι φοβούνται οι βουλευτές.

«Τι φοβούνται οι βουλευτές (σ.σ. για το νομοσχέδιο); Τι φοβούνται; Φοβούνται το πολιτικό τους κόστος; Το ότι, ας πούμε, μπορεί η εκκλησία να τους έχει βοηθήσει πολύ για να βγουν και τώρα της έχουν μια υποχρέωση;. Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια υποχρέωση.

Δηλαδή επειδή βγήκε και η εκκλησία και μίλησε, που δεν περιμένεις να πει και κάτι άλλο παρά αυτό που είπε. Δόγμα είναι, τι να σου κάνει; Το θέμα όμως είναι ότι πολλοί βουλευτές επηρεάζονται από αυτό γιατί η εκκλησία, πολλές φορές, το ξέρουμε πολύ καλά, ειδικά στην επαρχία, έχει βοηθήσει ορισμένους να βγουν» ανέφερε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Πως μπορεί όμως να παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι πάνω σε ανθρώπινα δικαιώματα; Γιατί αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν θα έπρεπε καν να μας απασχολούσε από την στιγμή που απασχολεί κάποιους ανθρώπους που θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους» πρόσθεσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.