Κατερίνα Στικούδη: «Στο θέμα της παρένθετης μητέρας κοστολογείται η μητρότητα, με προβληματίζει πολύ»

Κατερίνα Στικούδη: «Στο θέμα της παρένθετης μητέρας κοστολογείται η μητρότητα, με προβληματίζει πολύ»

Συνέντευξη στο περιοδικό “ΟΚ!”, παραχώρησε η Κατερίνα Στικούδη λίγο πριν φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της.

Η τραγουδίστρια μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία με αφορμή το επερχόμενο νομοσχέδιο.

Ένα θέμα των τελευταίων ημερών που έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία είναι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Έχεις διαμορφωμένη άποψη σχετικά;

Είμαι ambassador του EuroPride εδώ και τέσσερα χρόνια, στηρίζω έμπρακτα τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας από την πρώτη μέρα που έπιασα μικρόφωνο. Έχω συμμετάσχει σε πάρα πολλά Pride, έχω πει τη γνώμη μου άπειρες φορές. Όποιος θέλει να δώσει αγάπη πρέπει να του δίνεται η ευκαιρία. Θεωρώ πάρα πολύ οπισθοδρομικό και αδιάκριτο να συζητάμε το 2024 για το τι κάνει ένας άνθρωπος στο κρεβάτι του, να χαρακτηρίζεται από αυτό και να περιορίζεται η ζωή του και τα «θέλω» του.

Από την άλλη, έχουμε κι άλλα σοβαρά θέματα ως κοινωνία. Στο θέμα της παρένθετης μητέρας, κοστολογείται η μητρότητα, είναι κάτι που με προβληματίζει πάρα πολύ. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται ως προσφορά και όχι ως δουλειά. Γιατί είναι πάλι ταξικό το θέμα, οι πλούσιοι θα μπορούν να συνεχίζουν να πληρώνουν και να έχουν παιδιά και οι άλλοι δεν θα μπορούν. Είναι πολύπλοκο. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταλήξουμε κάπου.