Στέφανος Κασσελάκης: «Ό,τι έχω πει για το ζήτημα με τις παρένθετες μητέρες δεν είναι εγωιστικό»

Στέφανος-Κασσελάκης-250x250.png

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε εκτενώς στο πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το ζήτημα με τις παρένθετες μητέρες, με αφορμή και τη χθεσινή συνέντευξη που πρωθυπουργού στην ΕΡΤ.

«Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απέχουν;», σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Ποτέ», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κάμερα του Star.

«Το νομοσχέδιο είναι ατελές. Δεν έχουμε δει ακόμα μια λέξη από αυτό το νομοσχέδιο. Πρέπει να σημειώσω ότι η κυβέρνηση ήταν να το φέρει νωρίτερα. Στη συνάντησή μου με τον Μητσοτάκη μου είπε ότι θα το φέρει μέσα στην τετραετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη δική του πρόταση νόμου και τώρα ξαφνικά το φέρνει εκείνος. Τουλάχιστον επιτέλους φέρνει κάτι.

Είδα χθες τον κ. Μητσοτάκη να εργαλειοποιεί το όνομά μου και να χρησιμοποιεί μια φρασεολογία για τις παρένθετες που δεν τον τιμά. Δείχνει μια μικροπρέπεια που δεν τον τιμά. Εργαλειοποιεί το όνομά μου για να προωθήσει την πρότασή του στο ακροδεξιό εσωκομματικό του ακροατήριο, ας είναι. Ό,τι έχω πει στο ζήτημα δεν είναι εγωιστικό. Εγώ θέλω οι χιλιάδες οικογένειες που βασίζονται σε μια αλλαγή, να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους. Δεν είναι εγωιστικό αυτό», επισημαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν. Έχω ζητήσει από την ΚΟ μου να γίνει επεξεργασία ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο και για τα ετερόφυλα και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης.