Τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών κλαρκ

Τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών κλαρκ

Στις μέρες μας όλο και περισσότερες εταιρείες, επιλέγουν ηλεκτρικού τύπου κλαρκ με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους. Εκτός από χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα προσφέρουν και άλλα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα κλαρκ που λειτουργούν με βενζίνη ή ντίζελ.

Εξοικονόμηση κόστους

Ένα βασικό πλεονέκτημα των ηλεκτρικών κλαρκ, είναι η εξοικονόμηση κόστους σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα. Έχουν χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας και λιγότερο κόστος συντήρησης. Αποτελεσματικά η επισκευή των ηλεκτρικών κλαρκ στοιχίζει λιγότερο από ότι σε άλλου είδους περονοφόρα ανυψωτικά. Το κόστος καυσίμων είναι πιο οικονομικό αφού τα ηλεκτρικά κλαρκ φορτίζουν με σύνδεση στο ρεύμα και μπορούν να επαναφορτιστούν εκτός ωραρίου εργασίας.

Περιβαλλοντικό αντίκτυπο

Τα ηλεκτρικά κλαρκ δεν παράγουν εκπομπές ρύπων πράγμα που τα καθιστά φιλικά προς το περιβάλλον. Επίσης, εξαιτίας αυτού, είναι ιδανικά για εσωτερικούς χώρους όπως οι αποθήκες. Βοηθά στη μείωση των συνολικών επιπτώσεων που έχει μια εταιρεία στο περιβάλλον καθώς έχουν χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με τα περονοφόρα ανυψωτικά βενζίνης και ντίζελ.

Ηχορύπανση

Αν η επιχείρηση σας στεγάζεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, καλό είναι να σκεφτείτε σοβαρά τη χρήση ηλεκτρικών κλαρκ αντί για τα αντίστοιχα που λειτουργούν με βενζίνη ή ντίζελ, προκειμένου να αποφύγετε την ηχορύπανση. Ειδικά αν εργάζεστε σε κλειστό χώρο, η μείωση του θορύβου μπορεί να είναι ευεργετική για τους υπαλλήλους σας.

Εξελιγμένη τεχνολογία μπαταριών

Η εξελιγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες, τα καθιστούν ακόμη πιο πρακτικά. Τα ηλεκτρικά κλαρκ Κολυμπιώτη είναι προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας με πολλές λειτουργίες και πλήρως αξιόπιστα. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται πλέον έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και προσφέρουν περισσότερες ώρες λειτουργίας. Αποτελεσματικά, τα ηλεκτρικά κλαρκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερο χρονικό διάστημα χωρίς επαναφόρτιση. Έχουν καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη αποδοτικότητα αφού μπορούν να λειτουργήσουν για πολλές ώρες ασταμάτητα.

Κόστος συντήρησης

Με τα ηλεκτρικά κλαρκ εξοικονομείτε χρήματα από το κόστος συντήρησης, αφού τα εξαρτήματα τους που χρειάζονται συντήρηση είναι λιγότερα αλλά και ευκολότερο να επιδιορθωθούν. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε για εργασίες συντήρησης όπως αλλαγή λαδιών ή αντικατάσταση φίλτρου αέρα. Επομένως, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από το κόστος των ανταλλακτικών που θα πληρώνατε αν είχατε στην κατοχή σας ένα βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο κλαρκ, καθώς επίσης και από το κόστος των εργασιών συντήρησης.

Ασφάλεια χειριστών στα ηλεκτρικά κλαρκ

Τα ηλεκτρικά περονοφόρα ανυψωτικά λόγω των σύγχρονων τεχνολογικά λειτουργιών τους, προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο χειριστή αλλά και άνεση. Για παράδειγμα, μερικά κλαρκ διαθέτουν λειτουργία που ακινητοποιεί το μηχάνημα όταν ο χειριστής δε φοράει ζώνη, ενώ κάποια άλλα έχουν ανιχνευτή που εντοπίζει την ένδειξη υπερφόρτωσης. Με τη χρήση των ηλεκτρικών κλαρκ, έχει μειωθεί σημαντικά το ποσοστό των ατυχημάτων. Τέτοιου είδους λειτουργίες είναι σωτήριες τόσο για τον ίδιο τον χειριστή όσο και για τρίτους που βρίσκονται κοντά του.

Τα ηλεκτρικά κλαρκ θεωρούνται ευκολότερα στη χρήση από ότι τα ντίζελ και τα βενζινοκίνητα αλλά ακόμα και έτσι καλό είναι να γίνεται σχετική εκπαίδευση ως προς τον χειρισμό τους. Με τη σωστή εκπαίδευση διασφαλίζεται η ασφάλεια των χειριστών και μειώνονται τα εργατικά ατυχήματα. Κάποιοι προμηθευτές κλαρκ παρέχουν

Τα ηλεκτρικά κλαρκ Κολυμπιώτη προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα ή ντίζελ. Επιλέγοντας ηλεκτρικά περονοφόρα ανυψωτικά εξοικονομείτε κόστος από τη συντήρηση και τα καύσιμα, ενώ μειώνουν το περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Η εξελιγμένη τεχνολογία των μπαταριών τους τα κάνει πιο αποδοτικά από τα συνηθισμένα κλαρκ.

Είναι μία έξυπνη επένδυση για κάθε επιχείρηση που χρειάζεται κλαρκ για μεταφορά ογκώδη φορτίων.