Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα με το κατάλληλο στρώμα ύπνου

Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα με το κατάλληλο στρώμα ύπνου

Σας έχει συμβεί ποτέ να ξυπνήσετε το πρωί με ενόχληση ή πόνο στον αυχένα; Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι το στρώμα σας μπορεί να είναι ο ένοχος. Γενικότερα, το στρώμα μπορεί να προκαλέσει πόνους όταν η σπονδυλική στήλη δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένη.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω πώς σχετίζεται η εμφάνιση πόνων στην περιοχή του αυχένα με το στρώμα του ύπνου σας, καθώς και τι μπορείτε να κάνετε για να τους αντιμετωπίσετε.

Με ποιο τρόπο ένα κακό στρώμα προκαλεί πόνο στον αυχένα;

Η επιλογή στρώματος είναι μια σημαντική επένδυση για τον καθένα, ιδιαίτερα για όσους αντιμετωπίζουν πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος. Το σωστό στρώμα προσφέρει την κατάλληλη στήριξη ώστε ο αυχένας και η σπονδυλική στήλη να παραμένουν ευθυγραμμισμένοι. Σε περίπτωση που το στρώμα είναι παλιό, φθαρμένο, ή δεν είναι το κατάλληλο για το σώμα σας, η σπονδυλική στήλη δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένη. Κατά συνέπεια, ασκείται πίεση στα σημεία αυτά καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Το αποτέλεσμα; Το ξύπνημα με ενοχλήσεις.

Τι να κάνετε αν αντιμετωπίζετε πόνους από το στρώμα σας

Σε περίπτωση που οι πόνοι οφείλονται στο στρώμα σας, θα πρέπει να λάβετε μερικά μέτρα για την αντιμετώπιση τους. Για αρχή, δοκιμάστε να αλλάξετε τη στάση του ύπνου σας. Για παράδειγμα, αν συνηθίζετε να κοιμάστε στο πλάι, δοκιμάστε να κοιμηθείτε ανάσκελα, διότι η στάση αυτή θα απομακρύνει την πίεση από την περιοχή του λαιμού και του αυχένα. Μην παραλείψετε να αλλάξετε μαξιλάρι και να επιλέξετε ένα το οποίο προσφέρει την κατάλληλη στήριξη στο κεφάλι, τον αυχένα και τους ώμους.

Επιλογή στρώματος που προσφέρει την κατάλληλη στήριξη

Photo of a young Hispanic woman lying in bed, on her side, happily asleep with a smile on her face.

Εξίσου σημαντική είναι και η επιλογή του στρώματος. Ένα στρώμα που προσφέρει την κατάλληλη στήριξη μπορεί να εξασφαλίσει και την καλή ποιότητα του ύπνου. Η στήριξη αυτή σχετίζεται και με το σωματικό βάρος.

Όσοι έχουν πιο χαμηλό σωματικό βάρος, μπορούν να βρουν άνεση ακόμη και σε ένα πιο μαλακό στρώμα, ή σε ένα στρώμα μέτριας σκληρότητας. Αντίθετα, τα άτομα με υψηλό σωματικό βάρος έχουν ανάγκη ένα πιο σκληρό στρώμα το οποίο θα προσφέρει την κατάλληλη στήριξη.

Διατήρηση μιας καλή θερμοκρασίας δωματίου

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αναφέρουν πως ξυπνάνε με πόνους εξαιτίας του κλιματιστικού, ενός ανεμιστήρα, ενός ανοιχτού παραθύρου ή ακόμη και από αυξημένη θερμοκρασία που οδήγησε σε εμφάνιση του ιδρώτα και κατά συνέπεια πιάσιμο. Η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών θα ανακουφίσει από την εμφάνιση των ζητημάτων αυτών. Γενικότερα, η ιδανική θερμοκρασία για τον ύπνο κυμαίνεται μεταξύ 16-20 βαθμούς. Επιπλέον, σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα ή κλιματιστικό, ρυθμίστε τα με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να μην χτυπάει πάνω σας.

Όταν ο πόνος στον αυχένα επιμένει

Στις περιπτώσεις που ο πόνος στον αυχένα επιμένει, ή ακολουθείται και από άλλα συμπτώματα, όπως για παράδειγμα μούδιασμα και πόνοι στην περιοχή των ώμων ή των χεριών, τότε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη σε έναν ειδικό.

Η επιλογή ενός ποιοτικού στρώματος θα βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στην εξασφάλιση ενός άνετου και ξεκούραστου ύπνου. Ανακαλύψτε μια μεγάλη συλλογή χειροποίητων στρωμάτων στην Delta Strom, σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές.