Μαριάντα Πιερίδη για το bullying που δέχεται ο γιος της: «Αναρωτιέμαι που θα φτάσει αυτό»

Μαριάντα Πιερίδη για το bullying που δέχεται ο γιος της: «Αναρωτιέμαι που θα φτάσει αυτό»

Στην εκπομπή “Live News” με το Νίκο Ευαγγελάτο, μίλησε η Μαριάντα Πιερίδη με αφορμή την καταγγελία πως ο 10χρονος γιος της, Νικόλας, δέχεται bullying στο σχολείο από όταν ξεκίνησε το δημοτικό.

«Είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι, δεν μπορώ να το θέσω διαφορετικά. Όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις από την πρώτη δημοτικού, μιλάμε για τέσσερα χρόνια τώρα και δεν έχει αντιμετωπιστεί όπως θα έπρεπε, θεωρώ, από το σχολείο ή μπορεί το σχολείο να μην μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω, δικαίως αναρωτήθηκα και ήθελα να μάθω κι από άλλους γονείς πως αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Και εγώ αναρωτιέμαι, επίσης, που θα φτάσει αυτό. Δηλαδή όταν ένα παιδί ξεκινάει να καρφώνει μολύβια στο πρόσωπο ενός άλλου παιδιού, όταν θα φτάσει στην έκτη δημοτικού τι θα κάνει; Από την στιγμή που δεν έχει πάρει βοήθεια από έναν ειδικό», είπε η Μαριάντα Πιερίδη και συνέχισε:

«Τον πρώτο καιρό ο γιος μου ήθελε να φύγουμε, να αλλάξουμε σχολείο. Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω στο παιδί και ήθελα να κάθε γονέας στο παιδί του είναι ότι η λύση δεν είναι να φεύγουμε από το πρόβλημα. Μένουμε και το αντιμετωπίζουμε. Το πρόβλημα δεν είσαι εσύ, προσπαθούσα να εξηγήσω στο παιδί μου. Το πρόβλημα είναι το άλλο παιδί που δεν βρίσκει βοήθεια, που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα και η λύση για εκείνο είναι να γίνεται βίαιο εκτός σπιτιού.

Προσπαθώ να τον θωρακίσω, τον έχω βάλει να κάνει μέχρι και αυτοάμυνα, γιατί το παιδάκι καθόταν σφιγμένο και της έτρωγε. Έχω προσπαθήσει να κάνω τα πάντα! Ό,τι περνάει από το χέρι μου, το έχω κάνει μέχρι στιγμής. Απλά δεν έχω φτάσει στα άκρα. Δηλαδή να πάω να κάνω καταγγελίες στο Υπουργείο Παιδείας, να πάω να κάνω κάποια μήνυση που νομίζω πως αυτή είναι η συνέχεια».

https://youtu.be/Qih_igtGxNc