Όσα είπε ο Βαγγέλης Σερίφης για την ενασχόληση με την πολιτική και το ενδεχόμενο δεύτερου παιδιού με την Κατερίνα Στικούδη

Όσα είπε ο Βαγγέλης Σερίφης για την ενασχόληση με την πολιτική και το ενδεχόμενο δεύτερου παιδιού με την Κατερίνα Στικούδη

Συνέντευξη στο Secret των Παραπολιτικών και Σάσα Σταμάτη, παραχώρησε ο Βαγγέλης Σερίφης.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφαση του να ασχοληθεί με την πολιτική, για την σχέση του με την Κατερίνα Στικούδη αλλά και για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού.

Πώς αποφάσισες να κατέβεις υποψήφιος στον ∆υτικό Τοµέα της Αθήνας µε το ΚΚΕ;

Με το ΚΚΕ κατεβαίνω στις τοπικές εκλογές από το 2004. Στις τελευταίες κάλπες ήμουν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη Δυτική Αθήνα και φέτος µου έγινε επίσημη πρόταση για τις βουλευτικές εκλογές. Το θεώρησα μεγάλη τιμή και την αποδέχτηκα.

Ποιο είναι το όραµά σου;

Το όραμα κάθε ανθρώπου ταυτίζεται µε το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί. Όσο κι αν μερικοί έχουν αγαθές προθέσεις, στη δύσκολη ώρα αυτά δεν μετράνε. Δηλαδή, όταν συμπαρατάσσεσαι µε ένα κόμμα, αποδέχεσαι τις βασικές θέσεις, τον γενικό σχεδιασμό και τις κρίσιμες αποφάσεις. Σε αυτές τις εκλογές το βασικό ζήτημα είναι οι εργαζόμενοι να περάσουν στην αντεπίθεση.

Η Κατερίνα, όταν της το ανακοίνωσες, τι σου είπε;

Με την Κατερίνα συζητάμε τα πάντα. Μου είπε: «Είμαι μαζί σου».

Με την Κατερίνα είστε δεκαπέντε χρόνια μαζί. Έχετε περάσει ποτέ κρίση;

Όχι, δεν έχουμε περάσει ποτέ κάτι.

Τι είναι για σένα η Κατερίνα;

Είναι η σύντροφος της ζωής µου, η µητέρα του παιδιού µου. ∆εν χρειάζεται να κάνουµε δηµόσια ερωτική εξοµολόγηση. Τα έχουµε κάνει αυτά.

Έχετε έναν γιο, τον Βύρωνα, που είναι 18 µηνών. Τι σου αρέσει να κάνεις µαζί του;

Να παίζουμε µπάλα, να πηγαίνουμε βόλτες και να διαβάζουμε παραμύθια.

Θέλετε να κάνετε και δεύτερο παιδάκι;

Ο,τι έρθει.

Η Κατερίνα είναι µία από τις πιο όμορφες Ελληνίδες. Τη ζηλεύεις;

Όχι, δεν τη ζηλεύω. Η ζήλια είναι ένα συναίσθηµα που δεν συνδυάζεται µε την εξωτερική εµφάνιση του ανθρώπου και δεν είναι κάτι για το οποίο µπορούµε να κατηγορήσουµε κάποιον. Βέβαια, στον χώρο µας, αν υπάρχει ζήλια, οι σχέσεις γίνονται πολύ πιο δύσκολες, αλλά είµαστε και οι δύο σε αυτό το κοµµάτι τυχεροί.