Όσα είπε ο Dwayne Johnson για τη μάχη του με την κατάθλιψη | Το μήνυμα που έστειλε στους άνδρες

5-6-250x250.png

Καλεσμένος στο podcast “The Pivot”, βρέθηκε ο Dwayne Johnson.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την κατάθλιψη και την ψυχική του υγεία που αντιμετώπισε, όταν ένας τραυματισμός στον ώμο του έβαλε τέλος στην κολεγιακή ποδοσφαιρική του καριέρα στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.

«Η πρώτη μου μάχη με την κατάθλιψη ήταν εκεί στο Μαϊάμι. Δεν ήθελα να πάω στο σχολείο, ήμουν έτοιμος να φύγω. Έφυγα από το σχολείο. Δεν έδωσα εξετάσεις και απλά έφυγα», εξήγησε Τhe Rock και πρόσθεσε:

«Αλλά αυτό που είναι ενδιαφέρον εκείνη την εποχή είναι ότι δεν ήξερα τι ήταν αυτό. Δεν ήξερα τι είναι η ψυχική υγεία, δεν ήξερα τι είναι η κατάθλιψη. Απλά ήξερα ότι δεν ήθελα να είμαι εκεί. Δεν πήγαινα σε καμία από τις συναντήσεις της ομάδας, δεν συμμετείχα σε τίποτα, δεν γυμναζόμουν. Και ξέρετε για εμάς, ως αθλητές, απλά κάθε είδους ιδρώτας και το να τα δίνεις όλα θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Δεν μπορούσα να το κάνω λόγω του ώμου μου».

«Οπότε εκείνη την εποχή, αυτό ήταν δύσκολο για μένα και πάλι, δεν ήξερα τι ήταν. Χρόνια αργότερα, το πέρασα ξανά όταν πήρα διαζύγιο – δεν ήξερα τι ήταν. Χρόνια αργότερα, γύρω στο 2017 περίπου, το πέρασα ελαφρά. Ήξερα τι ήταν τότε και ευτυχώς είχα κάποιους φίλους στους οποίους μπορούσα να στηριχτώ και να πω: Αισθάνομαι λίγο περίεργα τώρα. Δίνω μια μάχη, βλέπω λίγο γκρίζο και όχι το γαλάζιο», συμπλήρωσε ο Johnson.

Μάλιστα, ο Dwayne εξήγησε ότι το σωτήριο για την ψυχική του υγεία ήταν οι κόρες του, η Tiana, 5 ετών, η Jasmine, 7 ετών και η Simone, 21 ετών – και το να είναι ένας “μπαμπάς κοριτσιών.”

Παράλληλα, ο Dwayne Johnson έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα για την αναζήτηση φροντίδας ψυχικής υγείας στους ακολούθους του, ειδικά στους άνδρες, λέγοντας:

«Έχω δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να αποκτήσω τα συναισθηματικά εργαλεία για να επεξεργαστώ οποιονδήποτε ψυχικό πόνο που μπορεί να έρθει να με δοκιμάσει. Αλλά πριν από χρόνια δεν ήξερα τι είναι ο αγώνας για την ψυχική υγεία. Ως άνδρες, δεν μιλούσαμε γι’ αυτό. Απλά κρατούσαμε το κεφάλι μας κάτω και το ξεπερνούσαμε. Δεν ήταν υγιές, αλλά ήταν το μόνο που ξέραμε.

Αν περνάτε τη δική σας εκδοχή της ψυχικής ευεξίας που μετατρέπεται σε ψυχική κόλαση, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μιλήσετε σε κάποιον. Δεν μπορεί να διορθωθεί αν κρατάς αυτόν τον πόνο μέσα σου. Το να έχεις το θάρρος να μιλήσεις σε κάποιον είναι η υπερδύναμη σου. Έχασα δύο φίλους μου από αυτοκτονία. Μίλα σε κάποιον. Παρά το πώς μπορεί να αισθάνεστε, δεν είστε ποτέ μόνοι».