Η Oprah Winfrey και ο Dwayne Johnson δίνουν δέκα εκατομμύρια δολάρια στα θύματα τις πυρκαγιές της Χαβάης (Βίντεο)

Oprah-Winfrey-Dwayne-Johnson-250x250.png

Όπως έγινε γνωστό, η Oprah Winfrey και ο Dwayne Johnson δώρισαν 10 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ταμείο ανακούφισης του Μάουι το οποίο δημιούργησαν για να βοηθήσουν όσους επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη.

Συγκεκριμένα οι σταρ του Hollywood είπαν ότι οι δωρεές για το «People’s Fund Of Maui» θα σταλούν «απευθείας» στους κατοίκους που προσπαθούν να ανοικοδομήσουν τα σπίτια τους μετά τις πυρκαγιές, οι οποίες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 114 ανθρώπους.

Να πούμε πως η Oprah μένει ανά διαστήματα στο Μάουι, ενώ ο Dwayne που έχει καταγωγή από τη Σαμόα, μεγάλωσε στη Χαβάη.

Ωστόσο, η Oprah Winfrey δήλωσε ότι εμπνεύστηκε τη δημιουργία του ταμείου αφού διάβασε για την επιτυχία της Dolly Parton και του «My People Fund», το οποίο δημιουργήθηκε για να προσφέρει οικονομική βοήθεια στους κατοίκους μετά τις πυρκαγιές στην κομητεία Σέβιερ του Τενεσί το 2016.

Ενώ ανεβάζοντας ένα βίντεο μαζί με τον Dwayne Johnson στο Instagram, η Oprah Winfrey δήλωσε ότι είχαν δει από πρώτο χέρι τις «καταστροφικές» επιπτώσεις των πυρκαγιών και ήθελε να βρει έναν τρόπο που θα εγγυάται ότι οι δωρεές θα πήγαιναν «απευθείας στα χέρια των κατοίκων της Λαχάινα».

«Ανησυχούσαμε τόσο πολύ για το τι συνέβαινε στο Μάουι που στέλναμε μηνύματα μπρος-πίσω και διάβασα αυτό το άρθρο ότι η Dolly Parton είχε δώσει χρήματα στην κοινότητά της και είπα “νομίζω ότι αυτή είναι η απάντηση”. Έτσι, δημιουργήσαμε το Λαϊκό Ταμείο του Μάουι, το οποίο θα δώσει χρήματα απευθείας στα χέρια των ανθρώπων που τα χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Αν στείλετε μια δωρεά… τα χρήματα αυτά θα πάνε σε έναν από τους πολλούς κατοίκους που έχουν εκτοπιστεί στο Μάουι, το εγγυόμαστε», πρόσθεσε η Oprah.

Ο Dwayne από την πλευρά του είπε: «Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω, όπως έχουμε διαπιστώσει εγώ και η Όπρα, δυσκολεύονται να εμπιστευτούν πού πηγαίνουν τα χρήματα. Είναι απευθείας από εσάς στα χέρια τους, και αμέσως με κάποια πραγματική αμεσότητα, επειδή όπως διαπιστώνουμε, όπως γνωρίζετε εσείς σε όλο τον κόσμο, με καταστροφές όπως αυτή η υπ’ αριθμόν ένα ανάγκη είναι τα χρήματα στο χέρι».

«Αυτός είναι ο στόχος μας – να το δώσουμε αυτό στους ανθρώπους τώρα», συνέχισε η Oprah Winfrey.

Το ταμείο που αποτελεί μέρος του Ιδρύματος Βιομηχανίας Ψυχαγωγίας, θα επιτρέψει σε κάθε κάτοικο άνω των 18 ετών που έχασε την «κύρια κατοικία» του στις πυρκαγιές να υποβάλει αίτηση για 1.200 δολάρια μηνιαίως.

Είναι διαθέσιμο σε ιδιοκτήτες κατοικιών και ενοικιαστές, αλλά όχι σε ιδιοκτήτες που δεν έμεναν στα κτίρια που καταστράφηκαν.