Ο Τάσος Χαλκιάς μίλησε για το λόγο που εκνευρίστηκε με τους δημοσιογράφους στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Ο Τάσος Χαλκιάς μίλησε για το λόγο που εκνευρίστηκε με τους δημοσιογράφους στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» και την Όλγα Λαφαζάνη, παραχώρησε ο Τάσος Χαλκιάς.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καριέρα του στην υποκριτική, τα 50 χρόνια κοινής πορείας με τη σύζυγό του, αλλά και το περιστατικό με τους δημοσιογράφους στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με το οποίο και εκνευρίστηκε.

«Ένα ζευγάρι όταν μετράει 50 χρόνια, αποκλείεται να είναι συνεχώς τόσο αγκαλιασμένο. Υπάρχει και η ζέστη κάποια στιγμή, το κρύο που θέλεις μια άλλη κουβέρτα. Είσαι αγαπημένος με έναν άνθρωπο αν καταφέρεις να κρατάς την αγάπη, τη στοργή, την εκτίμηση, το νοιάξιμο. Αυτό λέγεται αγάπη και με αυτή την έννοια όσο ζω και μπορώ θα είμαι με τη γυναίκα μου. Αυτό που λέμε έρωτας όμως, δεν υπάρχει 50 χρόνια. Πιστεύω ότι ο έρωτας είναι προνόμιο των νιάτων.

Όταν ακούω για γεροντοέρωτα παθαίνω δερματικό. Ένας άνθρωπος σε μεγάλη ηλικία δε θα κοιτάξει μια γυναίκα της ηλικίας του. Θα κοιτάξει μια νεότερη. Που πας; Με ποιο τρόπο θα την ικανοποιήσεις; Δε μπορεί ο άνθρωπος μετά τα 60 να ανταποκριθεί ούτε βιολογικά, ούτε συναισθηματικά στον έρωτα. Ένα πλάσμα μπορεί να το αγαπήσει. Το γήρας αρχίζει κάπου γύρω στα 26. Εγώ δυστυχώς αισθάνομαι 14» είπε ο Τάσος Χαλκιάς.

Ενώ σχετικά με τον χαρακτηρισμό “κούκλα μου” που είχε πει στην Ιωάννα Μαλέσκου, ο ηθοποιός είπε: «Στη δική μου εποχή είχαμε έναν τρόπο να συμπεριφερόμαστε στις γυναίκες που περιείχε πολλά κοσμητικά επίθετα. Όταν λέγαμε μια γυναίκα “κούκλα μου”, το λέγαμε γιατί τη βλέπαμε σαν κούκλα και δεν εννοούσαμε κάτω από αυτό τίποτα άλλο. Ακούω κάτι λέξεις που ηχούν στα αυτιά μου περίεργα…».

«Βλέπετε έναν άνθρωπο που με κάποιο σχετικό κόπο ανεβαίνει τις σκάλες. Δε προλαβαίνω να ανέβω και βλέπω κάτω στα πόδια μου 75 καλώδια από τα μικρόφωνα. Παραπάτησα και ήμουν έτοιμος να τσουρομαδηθώ. Τώρα αυτό είναι ωραίο; Για να σου πω τι θα πω στη δίκη; Είσαι σοβαρός; Θα σου πω τι θα πω στη δίκη; Συγκεντρωθείτε. Ναι, να βγάλεις μια είδηση αλλά όχι αν με ρίξεις κάτω. Παιδιά εσείς με εκνευρίσατε. Πάρτε το μέρος της ευθύνης που σας αναλογεί» πρόσθεσε ο Τάσος Χαλκιάς.

Τέλος, ο ηθοποιός τόνισε για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Είναι δυσάρεστο όταν ένας άνθρωπος με τον οποίο έχεις ζήσεις πράγματα μέσα στη δουλειά, βρίσκεται στο εδώλιο και εσύ πρέπει να μαρτυρήσεις κάποια πράγματα γι’ αυτόν… Ο Πέτρος ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός για μένα στη δουλειά και ήταν αγαπητός και για πολλά ζητήματα αλλά για κανένα από όσα κατηγορείται».