Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε τι είναι το μαύρο τηλέφωνο στο σπίτι του που εύχεται να μη χτυπήσει ποτέ βράδυ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε τι είναι το μαύρο τηλέφωνο στο σπίτι του που εύχεται να μη χτυπήσει ποτέ βράδυ

Καλεσμένος στην εκπομπή «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αποκάλυψε τι είναι το μαύρο τηλέφωνο που έχει στο γραφείο και στο σπίτι του και γιατί εύχεται να μη χτυπήσει ποτέ το βράδυ.

«Το τηλέφωνο των προέδρων είναι μαύρο και αφορά σε ασφαλείς επικοινωνίες μεταξύ των στελεχών της Κυβέρνησης. Υπάρχει προφανώς στο γραφείο και στο σπίτι μου και είναι το τηλέφωνο που εύχεσαι να μη χτυπήσει βράδυ. Αν χτυπήσει βράδυ, όπως έχει χτυπήσει, σημαίνει ότι κάτι πολύ κακό έχει γίνει. Δεν είναι για καλό. Ευτυχώς δεν έχει πάρει κανένας κατά λάθος, διότι θα άκουγε τα εξ αμάξης.

Όταν με ζητήσει κάποιος πολιτικός αρχηγός ή κάποιος πρωθυπουργός ξένης χώρας, θα πάρει στη σταθερή γραμμή. Αν υπάρχει λόγος για ασφαλή επικοινωνία, θα προβλέψουμε να μιλήσουμε από συγκεκριμένα τηλέφωνα.

Όμως με μία σειρά από ομολόγους μου μπορούμε να μιλήσουμε και κατευθείαν από τα κινητά μας τηλέφωνα. Εάν θέλω να επικοινωνήσω σχεδόν με όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους μου, θα μιλήσω μέσω του κινητού μου ή μέσω κάποιας εφαρμογής που είναι λίγο πιο ασφαλής από τις άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούμε», αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.