Νίκος Συρίγος για Γιώργο Νταλάρα: «Μας έδωσε τροφή για σκέψη, αν κάποιοι δε μπορούν να σκεφτούν, είναι άλλο θέμα»

Νίκος Συρίγος για Γιώργο Νταλάρα: «Μας έδωσε τροφή για σκέψη, αν κάποιοι δε μπορούν να σκεφτούν, είναι άλλο θέμα»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Δυο στις 10» και τη Ζωή Κρονάκη, παραχώρησε ο Νίκος Συρίγος.

Ο δημοσιογράφος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Γιώργο Νταλάρα και τις διαστάσεις που πήρε τόσο η συνέντευξή τους, όσο και η απόφασή του να ταχθεί υπέρ των όσων είπε ο τραγουδιστής στους δημοσιογράφους,

«Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο στην τηλεόραση είναι η αμετροέπεια. Αν η τηλεόραση είναι καθρέφτης της κοινωνίας, η έλλειψη του μέτρου βγαίνει ξεκάθαρα στην τηλεόραση, δεν ξεχωρίζουμε αξίες, δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα του λάθους. Κατηγορήθηκα κι εγώ ότι κουνάω το δάχτυλο. Ελπίζω να μη το έχω κάνει πολύ συχνά. Στο θέμα του Γιώργου Νταλάρα ας πούμε, με κατηγόρησαν ότι κουνάω το δάχτυλο υπερασπιζόμενος όσα είπε» ανέφερε ο Νίκος Συρίγος και πρόσθεσε:

«Τη συνέντευξη με τον Γιώργο Νταλάρα την κυνηγούσα χρόνια. Για μένα ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένα μυθικό πρόσωπο. Είναι η φωνή όλων μου των αναμνήσεων… Θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή το ότι έκατσε μαζί μου σχεδόν μια ώρα και συζητήσαμε. Δεν είπε κάτι τόσο ακραίο. Νομίζω ότι μας έδωσε τροφή για σκέψη. Τώρα αν κάποιοι δε μπορούν να σκεφτούν, είναι άλλο θέμα. Ή δε θέλουν. Ή δε θέλουν και να ξεβολευτούν, γιατί μας ξεβόλεψε τηλεοπτικά… Ο Γιώργος Νταλάρας παραείναι σοβαρός γι’ αυτή τη χώρα του χαβαλέ…».