Μιμή Ντενίση: «Δεν είναι φυσιολογικό που η “Σμύρνη” δεν πήγε στα Oscars»

Μιμή Ντενίση: «Δεν είναι φυσιολογικό που η "Σμύρνη" δεν πήγε στα Oscars»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στο κέντρο» της ΕΡΤ, βρέθηκε η Μιμή Ντενίση.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» και στην πολιτική.

«Ξεκίνησε από το Μετ, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, το οποίο δεν προβάλλει ταινίες και για μένα ήταν φοβερά τιμητικό. Το ότι δέχτηκε να παρουσιάσει την ταινία, ήταν μετά από πρόταση του ΟΗΕ», είπε η Μιμή Ντενίση για την ταινία που προβλήθηκε σε 700 αίθουσες στις ΗΠΑ

Ακόμα, η Μιμή Ντενίση αποκάλυψε και μία συγκινητική ιστορία πίσω από τη σκηνή με το νυφικό και τον αποχαιρετισμό του ερωτευμένου ζευγαριού στην ταινία: «Είναι αυτό το νυφικό που είχα ετοιμάσει για τον γάμο μου με τον Αντώνη Τρίτση που έφυγε από τη ζωή και δεν μπόρεσα να το φορέσω ποτέ και έμεινε στην ντουλάπα. Και όταν έγραφα τον αποχαιρετισμό του ερωτευμένου ζευγαριού, σκέφτηκα ότι αυτό το κορίτσι ξέρει ότι δεν θα δει τον αγαπημένο της, ας φορέσει κάτι που δεν έκανα εγώ».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να προβληθεί η ταινία στο Netflix, η Μιμή Ντενίση είπε: «Υπάρχει πιθανότητα να το δούμε στο Netflix. Πρέπει να παιχτεί σε πολλές χώρες ακόμη και όταν τελειώσει η προβολή από εκεί, να πάει σε μία πλατφόρμα. Συζητάμε με πλατφόρμες και με ανθρώπους στο Χόλιγουντ που την είδαν και τους άρεσε πάρα πολύ».

Μάλιστα, η Μιμή Ντενίση απάντησε και στο ενδεχόμενο να ασχοληθεί μελλοντικά με την πολιτική, λέγοντας: «Πολιτική είναι αυτό που κάνω. Δεν ξέρω εάν θα έμπαινα ενεργά στην πολιτική. Εξαρτάται στο τι και το πώς. Θεωρώ ότι αυτό που κάνω είναι πολιτιστική πολιτική και εάν υπήρχε ένας όρος να είναι σαν πολιτική πρέσβειρα, αυτό είναι το δυνατό μου, γιατί μιλάω και πολλές γλώσσες.

Κάνω ένα άνοιγμα της ιστορίας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Πιστεύω πως θα μπορούσα να είμαι πολύ καλή στην πολιτική. Δεν είμαι της ίντριγκας και σε πηγαδάκια. Δεν είμαι του παρασκηνίου καθόλου και δεν ξέρω εάν θα τα έβγαζα πέρα».