Ανδρέας Λοβέρδος: «Η εμπειρία των παιδιών μου από την ενασχόλησή μου με την πολιτική είναι αποτρεπτική για εκείνα»

lover.png

Συνέντευξη στα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη, παραχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πολιτικός και ο πρόεδρος των Δηµοκρατών, μίλησε για τα παιδιά του, την αγάπη του για τα ντραμς ενώ εξήγησε τον λόγο που δεν μιλά ποτέ για την προσωπική του ζωή.

Πολιτική, πολιτική, πολιτική. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο στη ζωή σας;

Είμαι πολιτικός. Αγαπώ την πολιτική και έχω δώσει σε αυτήν όλη µου τη ζωή. Αυτό δεν αλλάζει. Ασφαλώς, όμως, υπάρχει χώρος και για άλλες δραστηριότητες. Πρώτα και κύρια ασκώ µε πάθος μαχόμενη δικηγορία. Και ύστερα, αθλούμαι, παίζω ντραμς, βλέπω σειρές και ταινίες και, όπως πάντοτε, διαβάζω, καθηγητής πανεπιστημίου γαρ. Σας διαβεβαιώ ότι το ρήμα «βαριέμαι» δεν ξέρω βιωματικά τι σημαίνει.

Τα ντραμς φαίνεται να εξελίσσονται επίσης σε μεγάλο σας έρωτα.

Όπως το λέτε. Αποφάσισα να μάθω αυτό το όργανο και έχω κολλήσει. Πάντοτε µου άρεσε η μουσική, είχα μια μικρή επαφή µε όργανα, αλλά μετά τα άφηνα. Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν σοβαρέψει. Έχω την ευλογία να είναι δάσκαλός µου ένας από τους διεθνώς καλύτερους ντράμερ, ο Φώτης Γιαννόπουλος. Μου μαθαίνει, µε καθοδηγεί, µε μορφώνει. Εξασκούμαι καθημερινά και ελπίζω να γίνομαι καλύτερος, γιατί στο κάτω-κάτω τι φταίνε και οι γείτονές µου; Δεν είναι και τόσο ήσυχο αυτό το όργανο. Καταλαβαίνετε… (γέλια). Έχουμε και μια µπάντα, τη δεύτερη Ευκαιρία. Πρόβες αλλά και κάποια live. Τα ντραμς ήρθαν πολύ αργά στη ζωή µου. Αν είχαν έρθει νωρίτερα, θα είχα άλλη πορεία.

Είστε πατέρας τριών παιδιών. Πώς είναι η σχέση σας; Θέλουν να ασχοληθούν µε την πολιτική;

Έχω τρία παιδιά που αγαπώ και κακαρώνω πολύ. Ποιος γονέας λέει το αντίθετο; Η κόρη µου εργάζεται, ο ένας γιος µου σπουδάζει νομικά και ο άλλος υπηρετεί τη θητεία του στην πρώτη γραμμή στην Κύπρο. Πιστεύω ότι τα παιδιά µου δεν θέλουν να ασχοληθούν ενεργά µε την πολιτική. Η εμπειρία τους από τη δική µου ενασχόληση είναι αποτρεπτική.

Δεν ξέρουμε πολλά για την προσωπική σας ζωή. Αποφεύγετε να μιλάτε γι’ αυτό το κομμάτι της ζωής σας. Σήμερα θα ρίξετε λίγο φως;

Είναι ζήτημα αρχής για µένα. Δεν μιλάω ποτέ για τα προσωπικά µου. Δεν είναι αυτή η πτυχή της προσωπικότητάς µου που αφορά τους συμπολίτες µου. Έτσι το βλέπω και δεν το διαπραγματεύομαι.

Ερχόμενη σπίτι σας, προσφερθήκατε να µου φτιάξετε καφέ. Κάνετε δουλειές ο ίδιος;

Δεν μαγειρεύω κοκκινιστό ούτε γεμιστά, αλλά καφέ φτιάχνω πρώτης τάξεως. Και βεβαίως κάνω κάποιες δουλειές στο σπίτι µου κυρίως, γιατί θέλω τα πράγματά µου να είναι όσο γίνεται τακτοποιημένα.