Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλες οι μεγάλες ηθοποιοί που ενσάρκωσαν την μακροβιότερη μονάρχη

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλες οι μεγάλες ηθοποιοί που ενσάρκωσαν την μακροβιότερη μονάρχη

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ βρέθηκε στον θρόνο για 70 χρόνια και ήταν η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη Βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Ενώ ο θάνατος της Βασίλισσας έφερε πολλές αλλαγές ήδη, με πιο σημαντική το ότι ο διάδοχός της, είναι ο Κάρολος που πλέον θα ονομάζεται «Βασιλιάς Κάρολος Γ΄».

Μάλιστα, είναι αρκετές οι μεγάλες ηθοποιοί ενσάρκωσαν τη Βασίλισσα σε γνωστές σειρές και ταινίες ανά τα χρόνια.

Στην επιτυχημένη σειρά «The Crown» του Netflix τρεις ηθοποιοί έχουν υποδυθεί τη Βασίλισσα Ελισάβετ σε τρεις διαφορετικές ηλικίες και περιόδους.

Πρώτη που την υποδύθηκε είναι η Claire Foy στις δύο πρώτες σεζόν, κερδίζοντας μάλιστα Χρυσή Σφαίρα και το Βραβείο Screen Actors Guide.

Ενώ σειρά είχε η Olivia Colman για την 3η και 4η σεζόν της σειράς, η οποία επίσης κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο Emmy για την ερμηνεία της.

Ενώ η Imelda Staunton ανέλαβε τον ρόλο για την 5η και 6η σεζόν, τις οποίες αναμένουμε προσεχώς και θα αφορούν γεγονότα μεταξύ της δεκαετίας του 1990 έως το 2003.

Ενώ στο αυτοτελή επεισόδιο της σειράς «Playhouse Presents» στο οποίο διαδραματίζεται η διάρρηξη που έγινε στο υπνοδωμάτιο της βασίλισσας, βασισμένο στο αληθινό περιστατικό του 1982, τον ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ ανέλαβε η Emma Thomson.

Μάλιστα, η ηθοποιός έχει λάβει τον τίτλο της Dame από την ίδια την Βασίλισσα στο παρελθόν.

Στην ταινία «The Queen» σε σκηνοθεσία του Stephen Frears που αφορά στα γεγονότα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η βασίλισσα μετά τον θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, την υποδύθηκε η Helen Mirren.

Επίσης χρισμένη Dame από την ίδια την βασίλισσα Ελισάβετ η ηθοποιός, ενώ κέρδισε και το Oscar Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Η ταινία έλαβε συνολικά πέντε υποψηφιότητες για Oscar, ανάμεσα στις οποίες για Καλύτερη Ταινία και Καλύτερη Σκηνοθεσία.

Ωστόσο στην ταινία «The King’s Speech» σε σκηνοθεσία του Tom Hooper που περιστρέφεται γύρω από τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ και την προσπάθειά του να ξεπεράσει το τραύλισμά του κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, την μικρή Ελισάβετ υποδύθηκε η Freya Wilson και η Helena Bonham Carter υποδύθηκε την μητέρα της Ελισάβετ, κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η ταινία είχε 12 υποψηφιότητες από τις οποίες κέρδισε τέσσερις, για Καλύτερη Ταινία, Καλύτερη Σκηνοθεσία, Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο και Α’ Ανδρικός Ρόλος για τον Colin Firth.

Στην ταινία «A Royal Night Out» με σκηνοθέτη τον Julian Jarrold, ακολουθούμε την νεαρή ακόμη πριγκίπισσα Ελισάβετ και την αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, σε ένα βράδυ που βγαίνουν έξω από το παλάτι για να γιορτάσουν την ειρήνη που ανακηρύχτηκε σε όλη την Ευρώπη το 1945.

Ενώ την πριγκίπισσα υποδύθηκε η Sarah Gadon.

Στην ταινία «Hyde Park on Hudson» του Roger Michell βλέπουμε την ερωτική ιστορία που αναπτύχθηκε μεταξύ του Φράνκλιν Ρούζβελτ και της μακρινής ξαδέρφης του, Ντέιζι, σε ένα Σαββατοκύριακο του 1939, όταν επισκέφτηκε τη Νέα Υόρκη η βασίλισσα Ελισάβετ με τον σύζυγό της.

Τη βασίλισσα ανέλαβε να ενσαρκώσει η Olivia Colman πολύ πριν την υποδυθεί για δεύτερη φορά στην σειρά του Netflix.

Ενώ στο «Spencer» του Pablo Larraín, ακολουθούμε την ψυχολογική κατάρρευση της πριγκίπισσας Νταϊάνα κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με την Βασιλική Οικογένεια.

Η Stella Gonet βρέθηκε στον ρόλο της Βασίλισσας, ενώ η Kristen Stewart ως πριγκίπισσα Νταϊάνα κέρδισε την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ στην καριέρα της.