Οι “απαιτήσεις” που θέτει ο Christopher Nolan στο σετ των γυρισμάτων | Ηθοποιοί και τεχνικοί χωρίς κινητό και τουαλέτα

Οι "απαιτήσεις" που θέτει ο Christopher Nolan στο σετ των γυρισμάτων | Ηθοποιοί και τεχνικοί χωρίς κινητό και τουαλέτα

Όπως έχει αποδειχθεί, πίσω από τα πιο επιτυχημένα ονόματα του Hollywood, κρύβονται άγνωστες και αναπάντεχες προς το κοινό ιστορίες.

Μάλιστα, ο Christopher Nolan έχει αφήσει το στίγμα του στο παγκόσμιο σινεμά, μέσα από τις ταινίες που έχει σκηνοθετήσει.

Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, πολλοί από τους ανθρώπους με τους οποίους έχει συνεργαστεί, έχουν αποκαλύψει ορισμένες από τις ιδιοτροπίες του Άγγλου σκηνοθέτη, την ώρα που βρίσκεται στο σετ.

Ενώ ο πολυβραβευμένος δημιουργός του «Interstellar» και του «Oppenheimer», θέτει ορισμένους κανόνες στους συνεργάτες του, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Συγκεκριμένα ηθοποιοί και τεχνικοί καλούνται να περάσουν πολλές ώρες σε στούντιο, χωρίς το κινητό τους και χωρίς να μπορούν να πάνε εύκολα στην τουαλέτα.

Οι κανόνες του Κρίστοφερ Νόλαν

  • Όχι κινητό τηλέφωνο

Ο Christopher Nolan δεν έχει κινητό και όταν βρίσκεται πίσω από τις κάμερες, απαιτεί να μην έχουν και οι άλλοι.

«Αποσπάται εύκολα η προσοχή μου, οπότε δεν θέλω πραγματικά να έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο κάθε φορά που βαριέμαι» είχε πει ο σκηνοθέτης στο περιοδικό People το 2020.

Μάλιστα, την ίδια σκέψη περιμένει να έχουν και οι συνεργάτες του, έτσι ώστε να είναι όλοι πιο αφοσιωμένοι στη δουλειά τους.

Ενώ όπως είναι γνωστό, ο Nolan δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τις «παρεμβολές» της τεχνολογίας στις ταινίες του, οι οποίες στερούνται χρήσης CGI και διαπεραιώνονται με άλλες πρακτικές και εφέ.

Όταν μίλησε στο «Esquire» το 2017, υπερασπίστηκε την πολιτική του «όχι κινητό τηλέφωνο στο σετ», δηλώνοντας: «Τα τηλέφωνα έχουν γίνει ένας τεράστιος περισπασμός και οι άνθρωποι δουλεύουν πολύ καλύτερα χωρίς αυτά».

  • Όχι καρέκλες

Επίσης οι ηθοποιοί που συνεργάζονται με τον Christopher Nolan, εκτός του ότι πρέπει να αποχωριστούν το κινητό τους στο σετ, πρέπει να στέκονται και όρθιοι.

Ωστόσο, ο λόγος δεν είναι άλλος από τον δεύτερο κανόνα του σκηνοθέτη, που απαγορεύει τις καρέκλες στα γυρίσματα.

Μάλιστα, η Anne Hathaway είχε αποκαλύψει στο «Variety Actors on Actors» ότι ο Nolan με τον οποίο συνεργάστηκε στα «Dark Knight Rises» και «Interstellar», δεν επιτρέπει καρέκλες και το σκεπτικό του είναι ότι «αν έχεις καρέκλες, οι άνθρωποι θα καθίσουν, και αν κάθονται, δεν εργάζονται».

  • Όχι τουαλέτα

Ενώ και ο Cillian Murphy με τη σειρά του, μέσα από δική του συνέντευξη επιβεβαίωσε ότι «ο Nolan δεν συμπαθεί τα διαλείμματα για τουαλέτα», κάτι που και οι συμπρωταγωνιστές του στο «Oppenheimer», Robert Downey Jr. και Emily Blunt, επιβεβαίωσαν.

«Απεχθάνεται κάθε τι που μπορεί να σπαταλήσει το χρόνο των γυρισμάτων, ακόμη κι αν αυτό έχει να κάνει με την αναπόφευκτη ανθρώπινη ανάγκη να πάει κανείς στην τουαλέτα» είπε ο Robert Downey Jr.

Επίσης ο ηθοποιός πρόσθεσε, ότι ο Nolan έχει δύο συγκεκριμένες ώρες για τα διαλείμματα τουαλέτας, στις 11 π.μ. και στις 6 μ.μ.

Παρά το γεγονός ότι οι ιδιοτροπίες του Νόλαν αιφνιδίασαν αρχικά τους ηθοποιούς, οι περισσότεροι κατέληξαν να επικροτούν τη στάση του.

Μάλιστα, ο Robert Downey Jr είπε για τα γυρίσματα του «Oppenheimer», πως όλα αυτά τα κάνει προκειμένου να παραμείνουν όλοι αφοσιωμένοι στο έργο τους στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό και το πέτυχε.