Το πρώτο μήνυμα του Κάρολου για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Το πρώτο μήνυμα του Κάρολου για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Σε ηλικία 96 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Βασίλισσα Ελισάβετ μετά από προβλήματα υγείας.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στις 20:30 ώρα Ελλάδας, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ που βρέθηκε στον θρόνο για 70 χρόνια, πέθανε και η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από το Instagram της βασιλικής οικογένειας με μία ανάρτηση που έγραφε:

«Η Βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Balmoral σήμερα το απόγευμα. Η βασιλική οικογένεια θα παραμείνει στο Balmoral σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψει στο Λονδίνο αύριο».

Ωστόσο, ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποίησε την πρώτη του ανάρτηση εξηγώντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του ζουν μία αβάσταχτη θλίψη καθώς έχασαν μία αγαπημένη μονάρχη αλλά και μητέρα.

Η ανάρτηση του Κάρολου

«Ο θάνατος της αγαπημένης μου μητέρας, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, είναι μια στιγμή μέγιστης θλίψης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θρηνούμε βαθύτατα τον θάνατο μιας αγαπημένης μονάρχη και μιας πολύ αγαπημένης μητέρας.

Γνωρίζω ότι η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, τα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία και από αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πένθους και αλλαγής, η οικογένειά μου και εγώ θα παρηγορηθούμε από τη γνώση μας για τον σεβασμό και τη βαθιά στοργή στην οποία είχε κερδίσει τόσο ευρέως η Βασίλισσα».