Βάνα Μπάρμπα για τη μητέρα της που έχει άνοια: «Ζει σε έναν άλλο κόσμο, δεν πονάει ψυχικά»

1-168-250x250.png

Συνέντευξη στο περιοδικό Hello, παραχώρησε η Βάνα Μπάρμπα.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τη μητέρα της που πάσχει από άνοια.

«Η μητέρα μου έχει άνοια, το οποίο για μένα είναι ένα άλλο σοκ, πέρα από την υγεία μου. Το Πάσχα που πήγα, κοιμόταν από τις 8 και εγώ τη φυλούσα. Έβλεπα το κερί της Ανάστασης και σκεφτόμουν ότι τώρα εγώ είμαι ο γονιός κι εκείνη το παιδί. Άλλο ένα μάθημα της ζωής… Τώρα η μητέρα μου είναι στο χωριό με τον πατέρα μου και μια γυναίκα που την προσέχει», είπε η Βάνα Μπάρμπα.

Ενώ στην ερώτηση αν η μητέρα της αναγνωρίζει την κόρη της, Φαίδρα αλλά και αν θυμάται την αδελφή της που έφυγε από καρκίνο, η Βάνα Μπάρμπα εξομολογήθηκε: «Ναι, αλλά κάποιες φορές τα χάνει, δεν γνωρίζει τον τόπο και τον χρόνο. Αμυδρά όμως θυμάται».

«Την αδελφή μου δεν τη θυμάται. Έπαθε άνοια πριν από 3, 4 χρόνια όταν συνέβη αυτό με την αδελφή μου. Θυμάται κατά καιρούς όλα τα άλλα – τον Εμφύλιο, τα νιάτα της, τη φτώχεια -, αλλά δεν θυμάται την κόρη της. Ζει σε έναν άλλον κόσμο, όπου δεν πονά ψυχικά. Εγώ πονάω γιατί έχω μνήμες, ο πατέρας μου και οι ανιψιές μου το ίδιο, όλοι θυμόμαστε. Εκείνη όμως όχι. Δεν είναι λοιπόν αυτό ένα είδος προστασίας; Δεν μπορώ να διαχειριστώ την απώλεια της αδελφής μου, με τσάκισε, απλώς μαθαίνω να ζω με αυτήν. Έχω καλούς φίλους, τις ανιψιές μου και το γαμπρό μου, τους οποίους βλέπω και θυμάμαι πράγματα από εκείνη» πρόσθεσε η Βάνα Μπάρμπα.