Βάνα Μπάρμπα: «Δεν οφείλω να είμαι με κανένα θύμα, οφείλω να είμαι με τη δικαιοσύνη»

Βάνα Μπάρμπα: «Δεν οφείλω να είμαι με κανένα θύμα, οφείλω να είμαι με τη δικαιοσύνη»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Το Πρωινό», βρέθηκε η Βάνα Μπάρμπα.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για το ελληνικό κίνημα metoo, την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά και τις εξελίξεις στον καλλιτεχνικό χώρο.

Μάλιστα, η Βάνα Μπάρμπα εξέφρασε την έντονη ενόχλησή της, με αφορμή για την τηλεοπτική αναπαραγωγή γύρω από το θέμα, ενώ τόνισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Δεν οφείλω να είμαι με κανένα θύμα, οφείλω να είμαι με την δικαιοσύνη, εφόσον πει τη γνώμη της. Ένα πράγμα. Από την αρχή δεν φοβήθηκα να μιλήσω. Ας αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στην ησυχία τους, είναι στα χέρια της δικαιοσύνης.

Όλο αυτό το πράγμα τους έκανε ζημιά. Δεν μπορούν να τρέχουν πίσω τους συνέχεια. Δηλαδή πραγματικά είναι κάτι τρομερό. Όλη αυτή η δημοσιότητα έχει κακοποιήσει τους ανθρώπους. Μέχρι καις τον κήπο τους είναι. Ας τους αφήσουμε στην ησυχία τους.

Βλέπω τον Πέτρο ότι έχει γίνει… ένας άνθρωπος δεν μπορεί να περπατήσει. Η γυναίκα αυτή έχει περάσει τα πάνδεινα. Δεν θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου; Αν η Δικαιοσύνη το αποφανθεί, τότε θα πρέπει να λυπηθούμε και τις γυναίκες. Μέχρι τώρα κάνουμε τηλεδίκες και δικάζουμε εμείς. Βγήκε η απόφαση; Δεν είπα ότι λένε ψέματα. Τα κορίτσια είναι εξαιρετικά. Πολλές από αυτές τις γνωρίζω και τις σέβομαι. Μερικές δεν τις ξέρω καθόλου. Όλο αυτό το κομμάτι ενάμιση χρόνο τώρα έχει κάνει κακό.

Πρέπει να σεβόμαστε τις γυναίκες. Από την άλλη όμως, δε μπορεί στο όνομα της εμπάθειας, αν αυτό αποδειχτεί από το δικαστήριο, να καταστρέφονται καριέρες σπουδαίες και οικογένειες. Εγώ δεν έχω αγκαλιάσει κανέναν. Μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου δε μπορούμε να λέμε ότι έχουν κάνει όλα αυτά» είπε η Βάνα Μπάρμπα.