Θάλεια Ματίκα: «Κανένας από τους ανθρώπους των media δεν είναι άγιος, κοιτάνε τα νούμερα και τα κλικ»

Θάλεια Ματίκα: «Κανένας από τους ανθρώπους των media δεν είναι άγιος, κοιτάνε τα νούμερα και τα κλικ»

Σε νέα της συνέντευξή σε podcast, η Θάλεια Ματίκα μίλησε για το metoo και τα θετικά αποτελέσματα που έφερε στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην ανθρωποφαγία των media σε κάποιες από τις περιπτώσεις αλλά και στον φασισμό που επικράτησε, όταν κάποιος ήθελε να εκφράσει μία αντίθετη άποψη.

«Ήταν φυσικό επακόλουθο όταν άρχισαν οι καταγγελίες να τραβήξει ο θεατρικός χώρος όλα τα βλέμματα γιατί είναι ένας χώρος προβεβλημένος, ήταν άνθρωποι αγαπητοί στο κοινό του οποίους γνώριζαν με έναν άλλον τρόπο. Το ενδιαφέρον αυτό έφτασε και σε ανθρωποφαγικά επίπεδα κατά τη γνώμη μου και του οποίου σκέλος είναι ο κίνδυνος. Όταν παίρνει κάτι τόσο μεγάλες προεκτάσεις στα media, όπου τα media δεν έχουν σκοπό καλώς ή κακώς να αναδείξουν μόνο τέτοια θέματα. Έχουν σκοπό να κάνουν νούμερα τηλεθέασης και κλικαρίσματα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς. Κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι σαμαρείτης, δεν είναι άγιος. Κοιτάνε τα νούμερα και τα κλικαρίσματα κάθε πρωί, έτσι λειτουργούν οι επιχειρήσεις.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν φερθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο κι αυτό παρέσυρε τον κόσμο και συναδέλφους μου να γίνουν σκληροί και να δικάζουν ανθρώπους. Αυτό ελλοχεύει έναν περίεργο φασισμό, στον οποίο όποιος άνθρωπος πήγε να αρθρώσει μία διαφορετική άποψη, δεν εισακούστηκε αλλά κατακρεουργήθηκε» είπε η Θάλεια Ματίκα.

Στη συνέχεια, η Θάλεια Ματίκα ανέφερε: «Η κακοποιητική συμπεριφορά στον χώρο εργασίας δεν είναι μόνο σεξουαλικής φύσεως. Το να πηγαίνεις στη δουλειά σου με φόβο, υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό; Το έχω βιώσει σε συνεργασίες. Πολύ άσχημο συναίσθημα, εγώ αντιδρούσα».