Συγκίνησε η ομιλία της Barbra Streisand στα SAG Awards

Barbra-Streisand-250x250.jpg

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Shrine Auditorium & Expo Hall του Los Angeles, η 30η τελετή των «SAG Awards» σε μια άκρως λαμπερή βραδιά, αναγνωρίζοντας τις καλύτερες ατομικές και συνολικές ερμηνείες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, που ψηφίστηκαν από τους συναδέλφους ηθοποιούς.

Ενώ από τις στιγμές της βραδιάς όπου ξεχώρισαν στην τελετή των ετήσιων βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών, ήταν όταν η Barbra Streisand παρέλαβε το βραβείο «SAG Life Achievement Award», το οποίο της απένειμαν η Jennifer Aniston και ο Bradley Cooper.

Μάλιστα, μετά την εισαγωγή της Aniston και του Cooper, η σταρ του «Funny Girl» ανέβηκε στη σκηνή και δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα και τις συγκινητικές αντιδράσεις αρκετών μελών του κοινού, όπως η Anne Hathaway, η Emma Stone, η Jessica Chastain, η Hannah Waddingham και η Joey King, οι οποίες ήταν δακρυσμένες.

«Είναι τόσο υπέροχο αυτό το βραβείο, γιατί ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα το πάρεις. Δεν χρειάζεται να κάθεσαι εκεί και να στριφογυρίζεις… Και αν δεν χρειάζεται να πάρεις ένα χαρούμενο πρόσωπο, “είμαι τόσο χαρούμενη που χάνω!”. Τέλος πάντων, όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ», αστειεύτηκε η Barbra Streisand.

Επίσης η Streisand αποκάλυψε ότι είναι περήφανη που είναι μέλος του σωματείου του SAG-AFTRA για πάνω από 60 χρόνια: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Θυμάμαι να ονειρεύομαι να γίνω ηθοποιός ως έφηβη, ξαπλωμένη στο κρεβάτι μου στο Μπρούκλιν με ένα παγωτό με γεύση καφέ και ένα περιοδικό για ταινίες. Δεν πήγα ποτέ στο κολέγιο. Πάντα πίστευα ότι η υποκριτική ήταν η εκπαίδευσή μου.

Μου άρεσε να δουλεύω μαζί σας, να παίζω μαζί σας και να κατοικώ μαζί σας αυτή την υπέροχη μαγεία των ταινιών. Πάνω απ’ όλα, θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε τόση χαρά, απλώς να σας παρακολουθώ όλους στην οθόνη».

«Για μερικές ώρες οι άνθρωποι μπορούσαν να καθίσουν σε ένα θέατρο και να ξεφύγουν από τα δικά τους προβλήματα – τι ωραία ιδέα! Κινούμενες εικόνες σε μια οθόνη», είπε η Barbra Streisand κάνοντας το κοινό να την καταχειροκροτήσει και συνέχισε:

«Δεν μπορώ παρά να σκεφτώ τους ανθρώπους που έχτισαν αυτόν τον κλάδο. Κατά ειρωνικό τρόπο, ξέφευγαν και από τα δικά τους προβλήματα. Ο Samuel Goldwyn, ο Louis B. Mayer και οι τέσσερις Warner Brothers, όλοι τους Εβραίοι που άλλαξαν τα ονόματά τους όταν ήρθαν στην Αμερική. Ξέφυγαν όλοι από την προκατάληψη που αντιμετώπιζαν στην Ευρώπη, απλώς και μόνο λόγω της θρησκείας τους. Και ήταν ονειροπόλοι, όπως όλοι εμείς εδώ απόψε. Και τώρα ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου τέτοιες προκαταλήψεις ανήκουν στο παρελθόν».

Ήμουν πολύ τυχερή που είχα δύο εξαιρετικούς άντρες στην πρώτη μου ταινία, το Funny Girl: τον William Wyer, τον σκηνοθέτη και τον διευθυντή φωτογραφίας, Harry Stradling. Αυτοί οι δύο άντρες ήταν εξαιρετικοί. Δεν είχαν πρόβλημα με μια νεαρή γυναίκα που είχε άποψη. Μπορούσα να προτείνω ιδέες για μια σκηνή στον Willy και να δοκιμάσω διάφορα εφέ φωτισμού με τον Harry και ποτέ, μα ποτέ δεν με υποτίμησαν. Αναπολώντας την εποχή, ήταν πραγματικά μπροστά από την εποχή τους, και αυτό ήταν φανταστικό. Και στην ουσία αυτό έδωσε το στίγμα για όλη μου την καριέρα».

Η Barbra Streisand αφιέρωσε την ομιλία της για το συνολικό έργο της στον κινηματογράφο στους ηθοποιούς που βρίσκονταν ανάμεσά της στην αίθουσα, λέγοντας: «Και πάνω απ’ όλα, θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε τόση χαρά, βλέποντας σας όλους στην οθόνη», ενώ όρθιο το πλήθος τη χειροκροτούσε.

Να πούμε πως το SAG-AFTRA επιλέγει κάθε χρόνο τον ηθοποιό που θα αναγνωρίσει αναζητώντας ένα μέλος που κατέχει τα «καλύτερα ιδανικά του επαγγέλματος του ηθοποιού». Το βραβείο ξεκίνησε το 1962 και απονεμήθηκε για πρώτη φορά στον Eddie Cantor.

https://www.youtube.com/watch?v=2TPfQvu2KB8