Σωκράτης Αλαφούζος για τη ζωή στην Αμερική και η σχέση με την κόρη του: «Δε μου ήταν εύκολο να…»

Σωκράτης Αλαφούζος για τη ζωή στην Αμερική και η σχέση με την κόρη του: «Δε μου ήταν εύκολο να...»

Συνέντευξη μέσω skype στην εκπομπή «Ελένη», παραχώρησε ο Σωκράτης Αλαφούζος.

Ο ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αμερική, ενώ τον τελευταίο έναν χρόνο εκεί έχει μετακομίσει και η κόρη του Μαρίλια για τις σπουδές της, μίλησε για τη ζωή του, την απόφασή του να αφήσει τη χώρα μας αλλά και τη σχέση με την κόρη του.

«Βρίσκομαι στην Καλλιφόρνια, διδάσκω στο Πανεπιστήμιο. Δημιούργησα ένα course βασισμένο πάνω στην Αντιγόνη του Σοφοκλή. ‘Ένας από τους σκοπούς της ζωής μου είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να στηρίξω και να βοηθήσω ειδικά τα νέα παιδιά να γλιτώσουν χρόνο και εμπόδια για να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Από τα μεγαλύτερα δώρα που έχω πάρει στη ζωή μου, ήταν όταν μια συγκεκριμένη μαθήτρια ήρθε και μου είπε ότι της άλλαξα τη ζωή» ανέφερε ο Σωκράτης Αλαφούζος.

«Από την περίοδο της σειράς “Αέρινες Σιωπές” έχω ωραίες αναμνήσεις. Ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Και εδώ, στην Αμερική, πολλοί Έλληνες θυμούνται τη σειρά. Παρότι στην Ελλάδα είχα επιτυχίες, προτίμησα να φύγω και τότε, άρχισε ένα ταξίδι αλλαγής. Δε μου ήταν καθόλου εύκολο να αφήσω πίσω την κόρη μου, όμως, είχα ένα πλάνο. Φρόντισα να πάει σε ένα πολύ καλό σχολείο με την προοπτική, όταν τελειώσει να έρθει στην Αμερική να σπουδάσει. Αυτό βγήκε με ακρίβεια.

Η Μαρίλια έκανε θαύματα. Θα τελειώσει τώρα το πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Καλιφόρνια αλλά και της Αμερικής» πρόσθεσε ο Σωκράτης Αλαφούζος για την απόφασή του να φύγει από την Ελλάδα αλλά και για την κόρη του που άφησε πίσω.

«Πολλές φορές τα πρώτα χρόνια, είχα αλλάξει το πρόγραμμά μου για να μπορώ να έχω τα πρωινά μου ελεύθερα και να είμαι μαζί με το παιδί μου γιατί η Βάσω δούλευε στο θέατρο και πολλά απογεύματα και βράδια ήμασταν μαζί με το παιδί και πολλές φορές κοιμόταν πιο μικρή με ανοιχτό το skype.

Αν δεν υπήρχε αυτή η τεχνολογία, δε θα έφευγα ποτέ από την Ελλάδα. Δε θα μπορούσα να αφήσω το παιδί μου και να μη το βλέπω. Αυτό που μου έλειπε ήταν να την αγκαλιάζω. Οι στιγμές του αποχωρισμού ήταν οι πιο δύσκολες… Φυσικά θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα ή να περνάω περισσότερο χρόνο εκεί αλλά τώρα είναι εδώ το παιδί μου και αυτό έχει προτεραιότητα» ανέφερε ο ηθοποιός.