Σοφία Μπεκατώρου για Δημήτρη Παπανώτα: «Όταν άκουσα τις δηλώσεις του σκέφτηκα την Κυριακή»

Σοφία Μπεκατώρου για Δημήτρη Παπανώτα: «Όταν άκουσα τις δηλώσεις του σκέφτηκα την Κυριακή»

Καλεσμένη στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” του Action24, βρέθηκε η Σοφία Μπεκατώρου.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε δημόσια για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του για τη βία κατά των γυναικών.

«Στο θέμα της απομάκρυνσης του κυρίου Παπανώτα, εκεί τέθηκε κυρίως το ζήτημα για την έμφυλη βία. Ουσιαστικά έγινε ένας σχολιασμός πάνω στις προσωπικές απόψεις του κυρίου Παπανώτα, όπου προσωπικά κλήθηκα να πάρω μία θέση.

Πιστεύω ότι σημαντικό είναι να δίνουμε την αληθινή διάσταση του πράγματος. Το ότι κακοποιούνται 653 γυναίκες την ημέρα στην Ελλάδα, είναι ένα γεγονός και προέρχεται από μία έρευνα του 2012. Καταλαβαίνετε ότι από τότε τα νούμερα έχουν αυξηθεί.

Επομένως, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, όλα τα κόμματα να συνεργαστούν και να ακολουθήσουν μία πιο μακροχρόνια στρατηγική για το πώς αυτό το φαινόμενο θα μειωθεί.

Όταν άκουσα τις δηλώσεις του κυρίου Παπανώτα, σκέφτηκα την Κυριακή, που έκανε όλα όσα έπρεπε και σκοτώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα. Επομένως η συζήτηση που πρέπει να κάνουν όλα τα κόμματα είναι πώς θα μειωθεί αυτή η έμφυλη βία και πώς θα περιοριστεί ο δράστης. Γιατί ο δράστης αυτή τη στιγμή όπως βλέπετε, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Εγώ δεν είμαι σε θέση να κρίνω τον κύριο Παπανώτα, κρίνεται από τις απόψεις του. Είναι 35 χρόνια στη δημοσιογραφία, δεν θα του πω εγώ τι θα λέει. Για να αλλάξει όμως η κουλτούρα, πρέπει να αλλάξει και ο λόγος μας και οφείλουμε να δώσουμε την προσοχή που χρειάζεται» είπε η Σοφία Μπεκατώρου.

Ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η ίδια έθεσε κάποιου είδους τελεσίγραφο μετά τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα, η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε: «Όχι βέβαια. Φυσικά και όχι. Δεν λειτουργώ έτσι και δε λειτουργούσα ποτέ. Εγώ απλώς περίμενα να δω πώς θα σταθεί το κόμμα. Ο κ. Κασσελάκης έκανε μια άμεση κίνηση και αυτό δείχνει ότι έχει και ενσυναίσθηση και έδειξε την κατεύθυνση σε ένα ζήτημα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι αυτό θα αποτυπωθεί και στην κάλπη.

Φυσικά θα έμενα στο ψηφοδέλτιο ακόμη και να μην έπαιρνε την απόφαση αυτή ο κ. Κασσελάκης, δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα και λυπάμαι ότι πέρασε πως υπήρξε τελεσίγραφο.

Δικαιωμένη θα νιώσω μόνο όταν θα μειωθεί ο αριθμός των θυμάτων. Εγώ εστιάζω στον στόχο που είναι να λυθεί το πρόβλη,α. Χαίρομαι που το κόμμα που υποστηρίζω έχει γρήγορα αντανακλαστικά. Χρειάζεται ο αρχηγός του κόμματος να μπορεί να ακούει τον παλμό και να προσαρμόζεται. Και χαίρομαι που είναι αυτός καπετάνιος».