Προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ ο Αντώνης Ξένος και η Αγγελική Ξένου | Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ ο Αντώνης Ξένος και η Αγγελική Ξένου | Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Με μια μακροσκελή του ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε γνωστό πως η Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντώνης Ξένος και η κόρη τους, Αγγελική, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΗ, το αιτιολογικό της προσαγωγής είναι ότι είχαν υψώσει την Παλαιστινιακή σημαία από το αυτοκίνητό τους.

Η ανάρτηση του ο Σπύρου Μπιμπίλα:

«Φαίνεται ότι η κατάσταση στην χώρα μας είναι εκτός ελέγχου! Με μεγάλη λύπη και οργή πληροφορηθήκαμε προ ολίγου ότι προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ δυο μέλη μας του ΣΕΗ, αγωνιστές χρόνια, με το αιτιολογικό ότι είχαν υψώσει την Παλαιστινιακή σημαία από το αυτοκίνητό τους.. Πρόκειται για τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου (οικογένεια της αγαπημένης μας Ελένης Γερασιμίδου) . Από πότε απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση; Η αντίδραση ήταν άμεση..

Και η Ελένη ως άμεσα ενδιαφερόμενη και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και εγώ ως πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύση Ελευθερίας απαιτήσαμε την άμεση απελευθέρωση των 2 ηθοποιών μας. Είμαστε αλληλέγγυοι με το δράμα του Παλαιστινιακού λαού και την σφαγή από τις δυνάμεις του Ισραήλ ως αντίποινα στα αίσχη που διαπράττει η τρομοκρατική Χαμάς. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την ελευθέρια της έκφρασης.

Από την άλλη σήμερα προπηλακίστηκα εν μέση οδώ από θεοσεβούμενη κυρία επειδή προασπίστηκα στην Βουλή το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλος χαρακτήρισε ως ανήθικη την αξιόλογη Θέμιδα Μπαζάκα για τις ιδέες της. Φαίνεται ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα για να σέβονται όλοι τις ιδέες των άλλων.. Επιτέλους η πατρίδα μας και ο όλος ο λαός μας πρέπει να εναρμονιστεί με τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας».