Όσα είπε ο Χρήστος Φωτίδης για το λόγο που “εξαφανίστηκε” ο Χρήστος Πολίτης μετά τη “Λάμψη”

Όσα είπε ο Χρήστος Φωτίδης για το λόγο που "εξαφανίστηκε" ο Χρήστος Πολίτης μετά τη "Λάμψη"

Καλεσμένος στην εκπομπή «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου, βρέθηκε ο Χρήστος Φωτίδης.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τη «Λάμψη» και τη συνεργασία του με τον Νίκο Φώσκολο.

Ενώ παράλληλα εξήγησε για ποιον λόγο ο Χρήστος Πολίτης αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας μετά το φινάλε της θρυλικής σειράς.

«Η επιτυχία δε συγχωρείται στην Ελλάδα. Μετά τον “Άγνωστο πόλεμο” τον Νίκο Φώσκολο τον βγάλανε χουντικό, έναν άνθρωπο που είχε γράψει πως πεθαίνει ο φασισμός και είχε έναν αγκυλωτό σταυρό να τρέχει αίματα – υπάρχει τέτοιο βιβλίο του Νίκου – αλλά έγινε την εποχή της χούντας η επιτυχία του. Του το χρεώσανε και ο άνθρωπος ήτανε με ένα βαν τρακαρισμένο και κυκλοφορούσε. Με πήρε μια μέρα τηλέφωνο και μου λέει, “Είμαι ο Νίκος ο Φώσκολος”.

Λέω, πλάκα μου κάνει, νόμιζα ότι είχε πεθάνει. Τον ρώτησα αν είναι ο ίδιος ή κάποιος γραμματέας και μου λέει, “ο ίδιος και θέλω να κάνουμε ένα φωτο-σήριαλ αλλά δε θα πάρετε χρήματα γιατί αυτή τη στιγμή εγώ δεν έχω ούτε να φάω, πηγαίνω στη λαϊκή και ζώ από αυτό”. Κάναμε στο Ρομάντζο ένα φωτο-σήριαλ χωρίς λεφτά. Το έκανα για τον Νίκο Φώσκολο γιατί είχα ακούσει την ιστορία του» αποκάλυψε ο Χρήστος Φωτίδης.

Όσο για τον Χρήστο Πολίτη, εξομολογήθηκε: «Δεν μιλάμε τελευταία αν και τον αγαπώ τόσο πολύ. Το έλεγε από τότε ότι εγώ κάνω αυτήν τη δουλειά, βγάζω αυτά τα χρήματα για να σταματήσω και να ζήσω εκτός. Ο Χρήστος είχε κάνει ένα σπουδαίο θέατρο πίσω από την Πάντειο και έβαλε πολλά χρήματα. Θεωρώ ότι τον είχαν πικράνει και δεν τον έπαιρναν γιατί ήταν γνωστός από την Λάμψη, ενώ εκείνος ήταν ένας σπουδαίος θεατρίνος και ηθοποιός. Του είχα φέρει ένα μαχαίρι από την Κρήτη, που έχω καταγωγή και συγκινήθηκε τόσο. Είναι τόσο ευαίσθητος».