Όσα είπε η Μαίρη Συνατσάκη για τα “baby blues” που πέρασε μετά τον ερχομό της κόρης της: «Με βοηθούσε να κλαίω»

Όσα είπε η Μαίρη Συνατσάκη για τα "baby blues" που πέρασε μετά τον ερχομό της κόρης της: «Με βοηθούσε να κλαίω»

Η Μαίρη Συνατσάκη μέσα από το κανάλι της youtube μίλησε στους followers της για τα «baby blues» που πέρασε μετά τον ερχομό της κόρης της αλλά και τις ζόρικες ημέρες που είχε με την ψυχολογία της μετά τον τοκετό.

Μάλιστα, η ίδια εξήγησε ότι πολλές φορές το κλάμα την βοηθούσε στη ψυχολογία της, ενώ ανέφερε πως δεν σταμάτησε ποτέ την ψυχοθεραπεία!

«Δεν σταμάτησα να κάνω ψυχοθεραπεία. Γέννησα Δευτέρα, Πέμπτη γύρισα σπίτι και την Παρασκευή έκανα την πρώτη online συνεδρία. Φυσικά επειδή εγώ το ήθελα. Ο άνθρωπος που είχε πει να το πάμε όπως νιώθω και όπως αισθάνομαι. Εγώ ένιωθα και αισθανόμουν ότι θέλω να μιλήσω. Ειδικά στην αρχή που είχα τα baby blues. Σας έχω πει γι’ αυτά στο instagram, όπου και με ρωτάγατε για την επιλόχειο κατάθλιψη» ανέφερε η Μαίρη Συνατσάκη.

Ενώ στη συνέχεια η Μαίρη Συνατσάκη εξήγησε: «Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μία πολύ συγκεκριμένη κατάσταση που μπορεί εκτός από ψυχοθεραπεία, να χρειαστεί και αγωγή. Τα baby blues είναι μία συνθήκη που οφείλεται πάρα πολύ στην τεράστια ορμονική αλλαγή που συμβαίνει μετά τη γέννα μαζί με τη γενικότερη αλλαγή, αλλά είναι ορμονικό ζήτημα και αυτορυθμίζεται μετά από κάποιες μέρες. Αυτή η συνθήκη μπορεί να κρατήσει από μία εβδομάδα μέχρι 15 μέρες. Αν κρατήσει περισσότερο, καλό είναι να το δει παραπάνω, είναι ένα αίσθημα θλίψης που έρχεται, ενώ όλα είναι καλά, κι εκεί σε μπερδεύει….Είχα πει τότε στο Instagram ότι με βοηθούσε να κλαίω, το είχα πει και τότε στους δικούς μου ανθρώπους για να το ξέρουν γιατί με έπιανε όσο η μέρα άλλαζε κι ερχόταν η νύχτα και τότε έκανα πράγματα που μου άρεσαν».