Όσα είπε η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου για την Αμερική την επιστροφή της στην Ελλάδα και το όνομα Joanna Fyllidou

Ιωάννα-Τριανταφυλλίδου-250x250.png

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, βρέθηκε η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αποκάλυψε τον λόγο που αποφάσισε να φύγει στην Αμερική, αλλά και την επιστροφή της στην Ελλάδα.

«Η Αμερική ήταν ένα “θέλω” που υπήρχε χρόνια στο μυαλό μου. Αλλά λόγω δουλειάς έλεγα συνέχεια του χρόνου αλλά φτάνει η στιγμή που λες ή το κάνεις ή όχι. Παρέμενε το “θέλω” μέσα μου και ήθελα να το κάνω. Δεν το μετάνιωσα. Ήταν πολύ ουσιαστικό αυτό που κέρδισα. Έφυγα το τέλος του 2015, έμεινα ένα χρόνο στη Νέα Υόρκη, μετά μετακόμισα στο Λος Άντζελες και βρήκα μάνατζερ. Γύρισα το 2018 στην Ελλάδα για έναν χρόνο και έκανα και το Bake Off. Και οριστικά ξαναγύρισα το 2020.

Μου αρέσει όταν ζω κάτι, κρατάω το θετικό. Ήμουν τυχερή στο ότι ανέπτυξα έναν κύκλο φίλων που είναι άνθρωποι που και εδώ να τους γνώριζα, θα έκανα παρέα. Νιώθω ευγνώμων που οι φίλοι που έκανα στο Λος Άντζελες που είναι μέχρι και σήμερα. Εγώ είμαι πολύ υπέρ του να προσπαθείς. Μακάρι να είχα ένα άλλο βιογραφικό, αλλά αυτό δε συνέβη. Πήγαινα σε οντισιόν. Ξέρεις τις πιθανότητες που υπάρχουν και τι ανταγωνίζεσαι. Στα 17, το ηλιακό γκρουπ που ανταγωνίζεσαι είναι στην ίδια ηλικία.

Όταν πηγαίνεις σε μεγαλύτερη ηλικία, ανταγωνίζεσαι με άλλους ανθρώπους. Άλλοι άνθρωποι στα 30 τους εκεί έχουν ήδη Όσκαρ. Είμαστε από μια μικρή αγορά όπως η Ελλάδα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να σου ανοίξει μια πόρτα. Για την πρώτη μου οντισιόν έψαχναν Ελληνίδα και πήγα, έκανα ακρόαση. Δεν ζητούσαν να μιλήσω ελληνικά, αρκεί να έχω την προφορά. Τους άρεσα αλλά είπαν ότι δεν έμοιαζα με Ελληνίδα αλλά με Ρωσίδα. Έχουν στο μυαλό τους ένα πιο μεσανατολίτικο φιζίκ.

Προέκυπταν προτάσεις από την Ελλάδα, που επειδή έλεγα ότι πρέπει να δώσω τον χρόνο και να αφιερωθώ σε αυτό που κυνηγώ, δεν γυρνούσα. Προφανώς και με έπαιρνε από κάτω και σκεφτόμουν τι κάνω λάθος. Αυτό που με βοήθησε -χωρίς να κρίνω τους ανθρώπους που το κάνουν- εγώ δεν πήγα με στόχο να κάνω καριέρα. Πιο πολύ ήθελα να κάνω μαθήματα, να ζήσω καιρό εκεί κι εννοείται ότι αν προέκυπτε κάποιος ρόλος και μπορούσα να είμαι στα σετ των σειρών που θαυμάζω, θα το έκανα με μεγάλη μου χαρά. Αλλά δεν ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος. Όταν βρήκα ατζέντη και μάνατζερ και μπήκα στην διαδικασία της ακρόασης, για εμένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη πως υπάρχει έστω κι η πιθανότητα να με πάρουν γιατί δεν μπορείς ούτε ακροάσεις να κάνεις. Πλέον ξέρω πολύ καλά εμένα και είμαι ανοιχτή να με μάθω. Πριν φύγω θεωρούσα ότι με ξέρω» ανέφερε η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Ενώ σχετικά με την αλλαγή του ονόματός της όταν πήγε στην Αμερική σε Joanna Fyllidoy, η ηθοποιός εξομολογήθηκε: «Έφτανα στο χώρο για την ακρόαση και ενώ ήταν γραμμένο το όνομά μου στο καρτελάκι το διάβαζαν Λοάνα και για το επίθετο το εγκατέλειπαν στα μισά. Το έκανα Joanna Fyllidou και στεναχωρήθηκε ο μπαμπάς. Ήταν μια παρότρυνση της μάνατζερ για να διευκολύνουμε τα πράγματα. Και εγώ φάνηκα κολλημένη με το όνομα».