Ο Quentin Tarantino εξήγησε ότι απομακρύνθηκε από τη σκηνοθεσία για να αφοσιωθεί στην πατρότητα

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance στο Ισραήλ, παρευρέθηκε ο Quentin Tarantino.
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος που συμμετείχε σε μία συζήτηση, αναφέρθηκε στην καριέρα του, ενώ εξήγησε για ποιον λόγο έχει επικεντρωθεί στο σενάριο παρά στη σκηνοθεσία.
Μάλιστα, ο Tarantino που έχει δηλώσει επανειλημμένως πως το δέκατο φιλμ του, θα είναι και το τελευταίο του, διευκρίνισε ότι θέλει να περιμένει να γίνει ο γιος του τουλάχιστον έξι ετών, για να γυρίσει την επόμενη ταινία του. Ενώ όπως είπε, θέλει το παιδί του να θυμάται τη συγκεκριμένη εμπειρία σε όλη του τη ζωή.
Ενώ όταν ο κριτικός κινηματογράφου Elvis Mitchell τον ρώτησε γιατί τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί περισσότερο στη συγγραφή παρά στη σκηνοθεσία, ο Quentin Tarantino απέδωσε αυτή την απόφαση στην πατρότητα.
«Δεν βιάζομαι να ξεκινήσω την παραγωγή. Το κάνω αυτό εδώ και 30 χρόνια. Τον επόμενο μήνα ο γιος μου γίνεται πέντε ετών και έχω και μια κόρη δυόμισι ετών. Όταν βρίσκομαι στην Αμερική, γράφω. Όταν είμαι στο Ισραήλ, είμαι “άμπα”, που στα εβραϊκά σημαίνει πατέρας», ανέφερε ο Quentin Tarantino.
Επίσης ο Tarantino που έχει αποκτήσει έναν γιο του και μια κόρη, είπε: «Η ιδέα να ξεκινήσω ένα κινηματογραφικό εγχείρημα, ενώ τα παιδιά μου είναι τόσο μικρά και δεν θα μπορούν να το κατανοήσουν, δεν μου φαίνεται δελεαστική» και εξήγησε: «Θα προτιμούσα να μην ξεκινήσω την επόμενη ταινία μου πριν ο γιος μου γίνει έξι ετών, ώστε να μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει, να είναι εκεί και να το θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του». Ενώ μιλώντας για την κόρη του, είπε: «Είναι ήδη μια ιδιοφυΐα, θα το καταλάβει αμέσως».
Η σύζυγός του δημοσίευσε αργότερα στο Instagram ένα απόσπασμα των δηλώσεών του, γράφοντας στη λεζάντα: «Οικογενειάρχης».
Παρότι ο Quentin Tarantino δεν ασχολείται ενεργά με τον κινηματογράφο αυτή την περίοδο, αποκάλυψε ότι γράφει ένα θεατρικό έργο.
«Αν αναρωτιέστε τι κάνω αυτή τη στιγμή, γράφω ένα θεατρικό έργο, και πιθανότατα αυτό θα είναι το επόμενο μου εγχείρημα», είπε ο Tarantino και σημείωσε ότι αν το έργο του αποδειχθεί αποτυχία, πιθανότατα δεν θα το μετατρέψει σε ταινία. «Αλλά αν είναι μεγάλη επιτυχία; Ίσως να είναι η τελευταία μου ταινία», συμπλήρωσε.
Ο Quentin Tarantino περιέγραψε το θέατρο ως «το τελευταίο σύνορο», καθώς, όπως τόνισε, η σημερινή κινηματογραφική βιομηχανία οδηγεί τις ταινίες γρήγορα στις πλατφόρμες streaming. «Είναι τεράστια υπόθεση να καταφέρεις να ανεβάσεις ένα θεατρικό έργο, και δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω. Οπότε, ας το δοκιμάσουμε», δήλωσε.
Heartwarming reason why Quentin Tarantino is waiting to film his final movie https://t.co/wdoRbSwg55
— Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb) January 29, 2025