Ο Henry Thomas μιλάει για την ταινία “Ε.Τ. ο Εξωγήινος” που κλείνει 40 χρόνια

Ο Henry Thomas μιλάει για την ταινία "Ε.Τ. ο Εξωγήινος" που κλείνει 40 χρόνια

Συνέντευξη στο CNN, παραχώρησε ο Henry Thomas με αφορμή την ταινία «E.T. Ο Εξωγήινος» του Steven Spielberg‎ που γιορτάζει την 40ή επέτειό της.

Ο ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στην ταινία ως Elliott, θυμάται πράγματα από εκείνη την περίοδο των γυρισμάτων και τη φήμη που συνόδευσε τόσο την ταινία, όσο και τον ίδιο.

Μάλιστα, όπως είπε ο Henry, δεν καταλάβαινε τον μικρό εξωγήινο που ήρθε να ζήσει στο σπίτι του Έλιοτ.

«Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί, ξέρετε, μου άρεσαν πολύ ο “Πόλεμος των Άστρων” και ο “Ιντιάνα Τζόουνς», θυμήθηκε ο Τόμας. «Μου έδωσαν ένα σενάριο και το διάβασα και σκέφτηκα, δεν υπάρχει μάχη με λέιζερ; Δεν υπάρχουν διαστημόπλοια, ή μάχες, ή καυγάδες; Αλλά λειτουργεί. Λειτουργεί με κάποιο τρόπο», είπε ο ηθοποιός.

Ενώ μέχρι να δει πραγματικά τον E.T. στο πλατό, ο Henry Thomas είπε ότι πίστευε ότι «αυτός ο τύπος με το δάχτυλο που μπορεί να σε θεραπεύσει» ήταν μια ανόητη ιδέα. Αυτό άλλαξε όταν ξεκίνησε η παραγωγή, είπε ο ηθοποιός, επειδή ο Steven Spielberg‎ έκανε τα πάντα τόσο πιστευτά.

«Ήταν σε θέση να σου μιλήσει και να σε κάνει να νιώσεις σαν συνομήλικος και όχι σαν να σου μιλούσαν υποτιμητικά, κάτι που είναι σημαντικό όταν είσαι παιδί», είπε ο Thomas και συμπλήρωσε: «Ειδικά όταν είσαι παιδί σε έναν κόσμο ενηλίκων, σε μια δουλειά ενηλίκων».

Παρόλο που ο Henry Thomas δεν έχει δει τον “E.T.” εδώ και 20 χρόνια, αφού όπως είπε ότι δεν μπορεί να δει τον εαυτό του στην οθόνη, καταλαβαίνει γιατί η ταινία άντεξε.

«Μιλάει για την παγκόσμια ανθρώπινη συμπόνια», είπε ο Henry και συνέχισε: «Και όλοι το έχουμε αυτό. Όλοι έχουμε τον φροντιστή μέσα μας, σωστά; Έτσι νομίζω ότι μιλάει γι’ αυτό. Μας φέρνει πίσω στο να είμαστε νέοι».

Ο Henry Thomas είπε ότι ακόμα τον αναγνωρίζουν ως το αγόρι από την ταινία E.T. the Extra-Terrestrial, αλλά δεν τον πειράζει. Ήταν πιο δύσκολο όταν ήταν παιδί, ένα σοκ όταν άγνωστοι σε όλο τον κόσμο άρχισαν να τον χαιρετούν.

«Ξαφνικά, δεν ήμουν πια ανώνυμος. Και αυτό ήταν ένα παράξενο συναίσθημα ως παιδί», θυμάται ο Thomas και συμπλήρωσε: «Υπήρχε ένα βιβλίο που λεγόταν “Ποτέ μη μιλάς σε ξένους” και έλεγε να μη μιλάς σε ξένους, να μη μιλάς σε ξένους ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, και αν δεν τους γνωρίζουν οι γονείς σου ή η οικογένειά σου, να μην τους μιλάς, και τότε όλοι μιλούσαν σε μένα».

Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ της φήμης, συνειδητοποίησε ότι ήταν υπέροχο που συνεργάστηκε με αυτόν τον σκηνοθέτη κάνοντας αυτή την αγαπημένη ταινία.

«Φαντάζομαι ότι αν ήταν μια κακή ταινία που ήταν παγκοσμίως καταφρονημένη, δεν θα μιλούσαμε γι’ αυτήν τώρα, 40 χρόνια μετά», δήλωσε ο Thomas. «Αλλά επίσης οι άνθρωποι, όταν με αναγνωρίζουν, με συνδέουν με αυτόν τον σπουδαίο χαρακτήρα, αυτό το είδος του cool, επαναστατικού νεαρού αγοριού, και αυτό είναι σπουδαίο πράγμα».

Ο Henry Thomas δήλωσε ότι αναγνωρίζει πόσο ιδιαίτερη είναι ο E.T. «Είναι ένα σπάνιο και μοναδικό πράγμα στο οποίο μπορείς να συμμετέχεις και το εκτιμώ πολύ περισσότερο τώρα, επειδή ξέρω πόσο σπάνια είναι η επιτυχία σε αυτή τη βιομηχανία», είπε και συμπλήρωσε: «Οι περισσότερες ταινίες έρχονται και φεύγουν μέσα σε λίγα χρόνια και κανείς δεν τις θυμάται. Αυτή η συγκεκριμένη έμεινε».