Ο επικήδειος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Ο επικήδειος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Θλίψη έχει προκαλέσει ο αναπάντεχος θάνατος της Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε από την ζωή το πρωί της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου σε ηλικία 56 ετών, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης στην Μητρόπολη Αθηνών πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ με πλήθος κόσμου να βρίσκεται εκεί για το “τελευταίο αντίο”.

Ενώ επικήδειο για τη Φώφη Γεννηματά εκφώνησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου.

«Δεν αποχαιρετάμε μόνο μία γυναίκα πολιτικό, που διακρινόταν για το ήθος, την αποτελεσματικότητα, αποχαιρετάμε ένα πρότυπο αισιοδοξίας και διακριτικότητας» τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον επικήδειο λόγο της και επισήμανε:

«Δεν κατέθεσε τα όπλα, δεν αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή. Προσπάθησε και κατάφερε να συνδυάσει τον προσωπικό της αγώνα με τις μάχες στον πολιτικό στίβο. Να δικαιώσει με τη μέγιστη συνέπεια τους πολλαπλούς ρόλους που με τόση δύναμη είχε επωμιστεί».

Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις μάχες της για τον ρόλο της γυναίκας, με πνεύμα συναίνεσης και καταδικάζοντας διχαστικές αντιλήψεις, κατακτώντας τον σεβασμό στο κόμμα της, στην πολιτική, στην κοινωνία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μάχη της με τον καρκίνο, που δεν άφησε ποτέ να διεισδύσει ο οίκτος των άλλων». Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι «έκανε οίστρο ζωής τον φόβο του θανάτου», προσθέτοντας ότι η παρακαταθήκη που αφήνει για τα παιδιά της είναι μεγάλη.