Ευαγγελία Πλατανιώτη: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καλλιτεχνική κολύμβηση στην Ντόχα

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καλλιτεχνική κολύμβηση στην Ντόχα

Ιστορία έγραψε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Συγκεκριμένα η 29χρονη αθλήτρια βαθμολογήθηκε με 272,9633, στο καλλιτεχνικό κομμάτι έλαβε 101.6500 βαθμούς και στην εκτέλεση 171.3133 και κατέκτησε την κορυφή του βάθρου.

Να πούμε πως αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στην καλλιτεχνική κολύμβηση σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ενώ το καλοκαίρι του 2022 στη Βουδαπέστη, η Ευαγγελία Πλατανιώτη είχε φέρει τα δυο πρώτα μετάλλια για την καλλιτεχνική κολύμβηση στα παγκόσμια πρωταθλήματα, τα χάλκινα από το τεχνικό και το ελεύθερο πρόγραμμα στο σόλο.

Μάλιστα, τώρα στην Ντόχα ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου και χάρισε στην Ελλάδα το 5ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά τον Αρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο στο Μόντρεαλ το 2005, την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών στη Σαγκάη το 2011 και τα δύο από τον Σπύρο Γιαννιώτη στα 10 χλμ. open water, στη Σαγκάη (2011) και στη Βαρκελώνη (2013).