28η Οκτωβρίου | Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου στη Θεσσαλονίκη: «Μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες»

28η Οκτωβρίου | Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου στη Θεσσαλονίκη: «Μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες»

Παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και ήταν για μία ακόμη χρονιά μεγαλοπρεπής.

Ωστόσο, ξεχωριστή στιγμή ήταν το μήνυμα του πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», σμηναγού Χρήστου Πάρι Χαρίτου, που πέταξε πάνω από τη συμπρωτεύουσα.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα. Μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν στη μάχη για την ελευθερία, χρόνια πολλά», ανέφερε στο μήνυμά του από το cockpit του μαχητικού αεροσκάφους ο σμηναγός Χρήστος Πάρις Χαρίτος, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα, από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Ενώ από την εξέδρα των επισήμων, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στην πατρίδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σμηναγός εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό, έχοντας πάνω από 1.600 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1.200 είναι σε αεροσκάφη F-16.