Ντόρα Μπακογιάννη για την υγεία της: «Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα…»

Ντόρα Μπακογιάννη για την υγεία της: «Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα…»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στο Κέντρο» της ΕΡΤ, βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Βουλευτής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα υγείας, το οποίο αντιμετωπίζει. Ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στο σύστημα υγείας και σημείωσε πως είναι «ευτυχής για την κάθε μέρα που βιώνει».

«Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Ένα πράγμα που έχει αλλάξει είναι ο απόλυτος θαυμασμός μου για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές του δημοσίου συστήματος υγείας. Είναι άλλο πράγμα να το λες πολιτικά και άλλο να το έχεις βιώσει. Είμαι πολύ ευγνώμων. Το δεύτερο είναι ότι βλέπω πόσοι χιλιάδες άνθρωποι σαν και μένα υπάρχουν.

Πόσοι δίνουν αυτή τη μάχη κάθε μέρα και πόσες φορές πάνε πάρα πολύ καλά. Βεβαίως χάνονται και άνθρωποι σε αυτή τη μάχη, όπως χάθηκε και ο Δάκης. Αλλά η μάχη αυτή κερδίζεται από πολλούς ανθρώπους. Το βλέπεις με διαφορικό τρόπο όταν το έχεις βιώσει.

Στην πολιτική δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Είμαι ευτυχής για την κάθε μέρα. Δηλαδή χαίρεσαι πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που θα θεωρούσες κάποτε δεδομένα. Χαίρεσαι τις μικρές χαρές, τις μικρές επιτυχίες, αλλά συνεχίζεις και παλεύεις. Σαν και μένα είναι 500 άνθρωποι κάθε χρόνο. Για ένα διάστημα ήταν ταμπού.

Στην Βουλή των Ελλήνων αρρώστησαν πολλοί συνάδελφοι και δεν το έλεγαν. Έχεις υποχρέωση να ενημερώσεις, γιατί σε τελική ανάλυση, βοηθάς αυτόν που σε ακούει. Και του δίνεις θάρρος να μη το βάλει κάτω. Τα δημόσια πρόσωπα δεν έχουν μόνο δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις» εξομολογήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.