Νατάσσα Μποφίλιου: «Πολλές φορές όταν πρέπει να πω ότι δεν έχω παιδιά κι ότι…»

Νατάσσα-Μποφίλιου-250x250.png

Καλεσμένες στο πρώτο podcast του Fipster, βρέθηκαν η Νατάσσα Μποφίλιου, η Μαίρη Συνατσάκη και η Ελένη Φουρέιρα.

Η Νατάσσα Μποφίλιου μεταξύ άλλων προέβη σε μια σπάνια εξομολόγηση για την προσωπική ζωή της, με την ίδια να αποκαλύπτει για πρώτη φορά πως δεν επιθυμεί να αποκτήσει παιδιά.

«Η συνθήκη της πατριαρχίας δεν έχει κανένα background να υποστηρίξει τη μητρότητα. Είναι μια κοινωνία που θεωρεί ότι ο ρόλος της γυναίκας είναι να κάνει παιδιά.

Αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο βάρος για μια γυναίκα που δεν θέλει να γίνει μητέρα, που θέλει να κάνει άλλα πράγματα στη ζωή της και -πάρα πολύ σημαντικό- που δεν μπορεί να γίνει μητέρα. Ακόμη ζούμε στην πατριαρχία. Ότι η γυναίκα που δεν έχει παιδί είναι μια γυναίκα που δεν έχει ολοκληρώσει τον προορισμό της.

Ακόμη κι εγώ πολλές φορές όταν πρέπει να πω ότι δεν έχω παιδιά κι ότι δεν θέλω παιδιά, αισθάνομαι ένα μικρό κόμπιασμα γιατί αισθάνομαι ότι από αυτό θα κριθώ. Πόσο βάρβαρο είναι για πολλές γυναίκες που τις κάνουν να μη νιώθουν σημαντικές, να τους λένε “έχεις κάνει παιδί;”, “Όχι”, “Ακόμα;” “Γιατί;”.

Μπορεί αυτή η γυναίκα να μη μπορεί. Εγώ ας πούμε κομπλάρω όταν πρέπει να πω “Δεν θέλω να κάνω παιδιά”. Δεν υποτιμώ τον ρόλο της μητέρας, έχω μεγαλώσει με μια υπέροχη μητέρα, λατρεύω τις μητέρες και τα παιδιά, αλλά αυτός ο ρόλος δεν έχει ξυπνήσει μέσα μου» είπε η Νατάσσα Μποφίλιου.