Η ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα με την Βίκυ Σταυροπούλου μέσα από το νοσοκομείο και το μήνυμα για την γιορτή της μητέρας

Η ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα με την Βίκυ Σταυροπούλου μέσα από το νοσοκομείο και το μήνυμα για την γιορτή της μητέρας

Την απόφασή της να προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων, έκανε γνωστή η Δανάη Μπάρκα και ανήμερα της “Γιορτής της Μητέρας” ολοκλήρωσε τη διαδικασία αυτή προχωρώντας σε ωοληψία.

Ωστόσο, σε αυτή την ξεχωριστή και πολύ σημαντική στιγμή, η Δανάη δεν ήταν μόνη της, καθώς είχε δίπλα της ένα από τα πιο σημαντική πρόσωπα της ζωής της, τη μητέρα της, Βίκυ Σταυροπούλου.

Μάλιστα, η ηθοποιός αποφάσισε να συνοδεύσει την κόρη της και εκείνη με τη σειρά της, θέλοντας να τονίσει πόσο ξεχωριστή θέση έχει στη ζωή της η μητέρα της αλλά και πόσο σημαντικές είναι οι μαμάδες στις ζωές μας, δημοσίευσε μερικές κοινές τους φωτογραφίες από την ημέρα τις οποίες συνόδευσε με ένα συγκινητικό κείμενο.

«Γιορτή της μητέρας. Σήμερα πέρασα το πρωινό μαζί της, λίγο διαφορετικά κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην δική μου εμπειρία της μητρότητας.. αν μου γεννηθεί αυτή η ανάγκη και όποτε έρθει η στιγμή, έτσι ώστε να μην υπάρξει άγχος και προβληματισμός.

Ξυπνήσαμε λοιπόν και πήγαμε μαζί να ολοκληρώσω την διαδικασία της κρυοσυντήρησης, προχωρώντας στην ωοληψία. Μετά από αυτό , γι άλλη μια φορά συνειδητοποίησα το μεγαλείο της μάνας. Όχι της δίκης μου μόνο, όλων των μανάδων. Τι άγχος, τι αγωνίες, τι χαρές τι στεναχώριες μπορεί να περνάει μια μαμά χωρίς καν να φτάνουν σε εμάς αυτά τα συναισθήματα.

Σήμερα κατάλαβα ποσό σπουδαίο πράγμα είναι να ανοίγεις τα μάτια σου και να αντικρύζεις την μαμά σου. Ναι, έφτασα 30+,έχουμε τα μυστικά μας, την προσωπική μας ζωή, την επαγγελματική μας πορεία, την καθημερινότητα μας, τις εντάσεις μας, τις διαφωνίες μας..αλλά ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ η αγκαλιά της είναι το γιατρικό για όλα.

Πάντα καταλαβαίνω ότι όσο αγχώνεται εκείνη για μένα δεν θα αγχωθεί κανείς, ότι όσο πονάει εκείνη για μένα δεν θα πονέσει κανείς, ότι όσο αγαπάει εκείνη εμένα, δεν θα με αγαπήσει κανείς. Δεν ήταν «έτοιμη» όταν έμεινε έγκυος σε μένα κι όμως τώρα γυρνώντας πίσω της λέω -και το εννοώ- ότι ήταν πιο έτοιμη από ποτέ. Το μόνο που δεν μου έλειψε ήταν αγάπη, το μόνο που είχα και έχω ανάγκη είναι η αγάπη.

Μαμά, σε ευχαριστώ που σε λέω «μαμά». Μαμά, αν ποτέ γίνω μαμά θέλω να σου μοιάσω. Να ξέρω ότι το παιδί μου θα είναι ελεύθερο, ανεξάρτητο, δυνατό, χαρούμενο, τολμηρό, ευτυχισμένο όπως ήμουν εγώ δίπλα σου. Μανούλες (νέες & παλιές) είστε σούπερ ηρωίδες, μην αυτομαστιγώνεστε και μην λογοκρίνεστε δεν υπάρχει σωστό και λάθος, υπάρχει μόνο αγάπη και φροντίδα.

Οι αγκαλιές σας και μόνο είναι καταφύγιο. Το λέω ως παιδί. Παιδιά, να αγαπάμε τις μανούλες μας, να τους το δείχνουμε και να τις χαιρόμαστε. Κορίτσια μου που ονειρεύεστε να γίνεται μαμάδες, σας εύχομαι του χρόνου τέτοια μέρα να γιορτάζετε. Κορίτσια που δεν θέλετε και δεν το σκέφτεστε, σας εύχομαι πάντα να έχετε ό,τι ονειρεύεστε εσείς κι όχι οι γύρω σας.

Χρόνια πολλά. Μαμά, όταν βρεθεί η λέξη που θα σημαίνει κάτι παρά πάνω από σ αγαπω, σε θαυμαζω, σ ευχαριστώ…θα στην αφιερώνω κάθε μέρα» έγραψε η Δανάη Μπάρκα στην ανάρτηση της.