Μαρία Ναυπλιώτου: «Η ψυχοθεραπεία έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Όταν χρειάστηκα βοήθεια την ζήτησα»

Μαρία Ναυπλιώτου: «Η ψυχοθεραπεία έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Όταν χρειάστηκα βοήθεια την ζήτησα»

Καλεσμένη στην εκπομπή “Καλό Μεσημέρακι” του Νίκου Μουτσινά, βρέθηκε η Μαρία Ναυπλιώτου.

Η  ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κομμάτι της ψυχοθεραπείας.

«Αν αισθανθώ ότι κάποιος θέλει να μου κάνει κακό ή ξεπερνάει τα όρια, εκεί γίνομαι αυστηρή και αποχωρώ. Απότομη όμως όχι, δεν είμαι. Σπάνια δηλαδή θα έχω κάποια έξαρση, όχι πολύ συχνά. Νομίζω ότι η ψυχοθεραπεία έχει παίξει σημαντικό ρόλο, δηλαδή κάποια στιγμή όταν ήμουν αρκετά νέα χρειάστηκα βοήθεια και την ζήτησα.

Η σχέση που δημιούργησα με τον εαυτό μου με βοήθησε να με γνωρίσω, να με κατανοήσω, να με αποδεχτώ. Όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα που έχουμε, τα αρνητικά στοιχεία που έχουμε, τα πάνω και τα κάτω και τα απότομα που μπορεί να μας συμβούν, όταν γνωρίζεις τον εαυτό σου και με την θεραπεία σιγά σιγά εξομαλύνονται και υπάρχει μεγαλύτερη αρμονία.

Από τη στιγμή που αναγνωρίζεις κάθε τι, ξέρεις να το διαχειριστείς και όσο περνάει ο καιρός το διαχειρίζεσαι όλο και πιο γρήγορα. Επίσης, το γεγονός ότι πήρα την ευθύνη του εαυτού μου και σταμάτησα να κατηγορώ τους άλλους για αυτά που δεν μου συμβαίνουν.

Το ζήτημα είναι πως το να έχεις την ευθύνη του εαυτού σου και να παίρνεις όλες τις αποφάσεις είναι η μεγαλύτερη ελευθερία. Αυτό σου επιτρέπει και να καταλαβαίνεις τους άλλους καλύτερα, να μπαίνεις στα παπούτσια τους και να είσαι πιο τρυφερός με τους ανθρώπους», είπε η Μαρία Ναυπλιώτου.