Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για τον εθισμό στα ναρκωτικά: «Ήταν ένα τεστ η απώλεια της μάνας μου…»

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για τον εθισμό στα ναρκωτικά: «Ήταν ένα τεστ η απώλεια της μάνας μου...»

Καλεσμένη στην εκπομπή “Όλα για τη ζωή μας”, βρέθηκε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

Η κόρη της αείμνηστης Ζωής Λάσκαρη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, μεταξύ άλλων μίλησε για τον εθισμό της στα ναρκωτικά αλλά και την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε για να τον ξεπεράσει.

«Ήμουν ανασφαλής μικρή, πολύ. Δεν ένιωθα ότι έπαιρνα την αγάπη που ήθελα, ήθελα την προσοχή. Νιώθεις ότι είσαι το επίκεντρο, ότι αλλάζει η ζωή σου», είπε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και πρόσθεσε: «Κλείστηκα στο σπίτι, στη φύση. Εξαφανίστηκα απ’ όλους και απ’ όλα. Άρχισα να πονάω, να υποφέρω, να τα βλέπω όλα χάλια, αλλά να μένω εκεί, μόνη μου. Αυτό ένιωθα ενστικτωδώς ότι ήθελα να κάνω».

«Ο εθισμός αλλοιώνει τον χαρακτήρα σου. Είχα αλλοιωθεί. Ο χαρακτήρας μου ήταν άλλο πράγμα, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είμαι τώρα. Δεν έχεις συναίσθημα, δεν θες να νιώσεις, φοβόμαστε να νιώσουμε. Ήταν ένα τεστ η απώλεια της μάνας μου στο να μην υποκύψω και πάλι στα ναρκωτικά, που είναι ένα σοκαριστικό γεγονός, και θα μπορούσα εύκολα να ξαναγυρίσω σε αυτό τον πόνο», συμπλήρωσε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

Ακόμη, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου περιέγραψε το πώς αποκάλυψε την εξάρτησή της στους γονείς της αλλά και ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που βίωσε κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης.

«Το είπα στον πατέρα μου, γιατί δεν είχε ιδέα τι έκανα. Του είπα “έχω κάνει αυτό και αυτό, θέλω να το ξέρεις, γιατί αν το ακούσεις θέλω να ξέρεις τι να πεις”. Έπαθε σοκ. Η μητέρα μου με στήριξε ψυχολογικά. Τους τα είπα όλα, ότι έχω κάνει. Πονούσα πολύ ψυχικά. Είχα αγοραφοβία, δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι, γιατί είχα μάθει αλλιώς. Ήμουν κλεισμένη στο σπίτι, πολύ κλάμα, πολύ μόνη μου. Δεν λύγισα, δεν το σκέφτηκα καν αυτό. Είχα μπει σε μηχανισμό να βιώσω όλο τον πόνο, να πάω στον πάτο του πόνου, στο βαθύ μου σκοτάδι και να αρχίσω σιγά σιγά να με ανακαλύπτω ξανά», αποκάλυψε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.