Μαρία Εκμεκτσίογλου για τον σεισμό στην Τουρκία: «Έχασα φίλους μου…»

Μαρία Εκμεκτσίογλου για τον σεισμό στην Τουρκία: «Έχασα φίλους μου…»

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», μίλησε η Μαρία Εκμεκτσίογλου για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι άνθρωποι στην Τουρκία έπειτα από τον ισχυρό σεισμό.

Η chef αναφέρθηκε στην εθελοντική δράση που ετοιμάζει για να βοηθήσει τους πληγέντες ενώ αποκάλυψε πως έχασε κι εκείνη έναν φίλο της στον σεισμό.

«Θέλουμε να πάμε, κι μάλλον θα πάμε αεροπορικώς στα Άδανα, γιατί είναι το μόνο αεροδρόμιο, εκτός του Γκαζιαντέπ, που μπορεί να βοηθήσει, και μετά οδικώς να πάμε στην Αντιόχεια. Υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα εκεί. Δεν είμαι μόνο εγώ που έχω δραστηριοποιηθεί, είναι και άλλοι μάγειρες, πανεπιστήμια, τραγουδιστές, ηθοποιοί. Είμαστε όλοι είτε στο αεροδρόμιο είτε πάνω από έναν φούρνο και μαγειρεύουμε ψωμιά, παίρνουμε νερό, για να φύγουν γι΄ αυτές τις περιοχές που υποφέρουν» είπε η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

«Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη αλλά στις περιοχές αυτές δεν έχω συγγενείς. Έχω όμως πολλούς φίλους που έχω γνωρίσει από τα ταξίδια μου, τα φεστιβάλ που πάμε. Είχα συνεργάτες που δεν έχουμε είδηση για την τύχη τους, έχουν γκρεμιστεί τα πάντα. Ομάδες προσπαθούν να προσεγγίσουν αλλά δεν υπάρχει δρόμος για να πας εκεί. δεν υπάρχει αεροδρόμιο, καταστράφηκε… Αναζητώ κάποιους συνεργάτες μου, αλλά δεν μπορώ να τους βρω. Προσπαθώ μέσω των social media αλλά είναι δύσκολο. Δεν έχουν ούτε ίντερνετ, ούτε ρεύμα, ούτε φυσικό αέριο. Προσπαθούμε να φτιάξουμε έτοιμα φαγητά να πάνε εκεί. Να προσευχόμαστε γι΄αυτούς τους ανθρώπους που είναι στα χαλάσματα» εξομολογήθηκε η Μαρία Εκμεκτσίογλου.