Μάνος Παπαγιάννης για Σοφία Παυλίδου: «Μου υποσχέθηκε ότι θα με καταστρέψει, θα με διαλύσει, θα με θάψει ζωντανό και τα κατάφερε»

Μάνος Παπαγιάννης για Σοφία Παυλίδου: «Μου υποσχέθηκε ότι θα με καταστρέψει, θα με διαλύσει, θα με θάψει ζωντανό και τα κατάφερε»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα, παραχώρησε ο Μάνος Παπαγιάννης.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε πρώτη φορά για το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της παράστασης «Πετάει πετάει» στο θέατρο Χυτήριο το 2018, μετά την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου τον οποίο τον έκρινε ένοχο.

Μάλιστα, ο Μάνος Παπαγιάννης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο επίμαχο περιστατικό, στα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δίκης, ενώ μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για τη Σοφία Παυλίδου. Παράλληλα δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή τον έχει καταστρέψει οικονομικά.

«Νιώθω ότι έχω χάσει το χαμόγελό μου. Τα τελευταία 4 χρόνια έχω μεγαλώσει 45 χρόνια. Πήγαμε στο δικαστήριο δυο φορές. Ο μικρός είναι μικρός και δεν έχει καταλάβει πολλά πράγματα. Στη Λυδία είπα ότι δε θα μπω στη φυλακή γιατί τρόμαξε. Η Λυδία που τώρα είναι 13, είχε ζήσει κάποιες καταστάσεις που καλό θα ήταν να μην τις ζούσε. Ακόμα και στην πρώτη δίκη, πήγαινε στο δωμάτιό της και δεν ασχολούταν μαζί μας. Η Αγγελική ήταν πολύ υποστηρικτική απέναντί μου, ξέρει τι άνθρωπος είμαι. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα, με εντάσεις και κλάματα, δε μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβαινε.

Η Αγγελική ακόμα και στο άκουσμα Παυλίδου και Νικολαΐδου, τρέμει δεν μπορεί να συνέλθει, γιατί ξέρει τι ακριβώς συνέβη και δεν μπορεί να διανοηθεί το πόσο αδίστακτοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Όπως και εγώ. Δε θέλω να πω για εκείνη τη μέρα, τα έχω πει χίλιες φορές. Είμαι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκα και είμαι το θύμα. Δεν χτύπησα και δεν έκανα κακό σε κανέναν. Νιώθω μεγάλη αδικία. Εννοείται βριστήκαμε, είπαμε βαριές κουβέντες ο ένας στον άλλο. Μέχρι εκεί. Έπιασα τα χέρια της Παυλίδου για να τα βγάλω από πάνω μου.

Η κυρία Παυλίδου έχει τρεις διαφορετικές ιατρικές γνωματεύσεις, καθεμία έλεγε διαφορετικά ευρήματα. Άλλα πράγματα έγραφαν την πρώτη ημέρα, άλλα τη δεύτερη και άλλα την τρίτη ημέρα. Η κυρία Παυλίδου ισχυρίστηκε ότι πονούσε η πλάτη της. Η έκθεση του γιατρού έλεγε ότι δεν παρατήρησε χτυπήματα αλλά στένωση της σπονδυλικής στήλης. Η Σοφία Παυλίδου δεν έπεσε, όρθια ήταν. Υπάρχει έκθεση ιατροδικαστή. Τεχνικός του θεάτρου ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Δεν προκάλεσα καμία σωματική βλάβη στη Σοφία Παυλίδου, όπως λέγεται και στην ιατρική γνωμάτευση του ιατροδικαστή.

Την επόμενη ημέρα από το συμβάν, ζήτησα συγγνώμη από όλον τον θίασο για την αναστάτωση. Η παραγωγή με παρακαλούσε να πάρω τη Σοφία να ζητήσω συγγνώμη και δέχτηκα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τη Σοφία Παυλίδου για να λήξει το θέμα. Πριν η κα Παυλίδου είχε ζητήσει από τον κ. Γκουρούση να της ζητήσω συγγνώμη, μου είχε κάνει μήνυση και είχε βρει με συνάδελφος ηθοποιό για να με αντικαταστήσει. Μετά από όλο αυτό, ακόμα κι αν δεν φταίω μετά από αυτό, πώς να ζητήσω συγγνώμη από έναν αδίστακτο και ξεδιάντροπο άνθρωπο;»

Την ώρα που δικαζόταν η κα Παυλίδου, προθυμοποιήθηκα να ζητήσω συγγνώμη αλλά η κα Παυλίδου δεν το δεχόταν. Άρα ό,τι έλεγε περί συγγνώμης ήταν προσχηματικά. Περνάει έξω ότι εμείς εκλιπαρούσαμε για συγγνώμη. Δεν είναι όλοι οι συνάδελφοι εναντίον μου, έτσι ήθελε η άλλη πλευρά. Η Βάσια Τριφύλλη που ήταν στην παράσταση, διέψευσε τα λεγόμενα της υπεράσπισης της κας Παυλίδου και την χαρακτήρισε «ανακατώστρα». Ο πιο μεγάλος μάρτυρας ήταν ένας αθόρυβος μάρτυρας, ο τεχνικός του θεάτρου. Τον παρακάλεσα να με βοηθήσει, να καταθέσει και φοβόταν μην μπλέξει με αυτούς τους ανθρώπους. Ο τεχνικός του θεάτρου κατέθεσε ότι άκουσε τον Καλυβάτση να λέει αυτολεξεί αυτά για τα οποία θα με κατηγορούσε. Κατέθεσε ότι δεν κλώτσησα την πόρτα, γιατί δεν ήταν σπασμένη. Έβγαλα απλώς τα χέρια της από το πρόσωπό μου κι έφυγα. Οι παραγωγοί του θεάτρου με υπερασπίζονται.

Η Παυλίδου είχε δημιουργήσει στο παρελθόν πρόβλημα πετώντας τις μπότες της στον υπεύθυνο. Ο μόνος άνθρωπος που με ξέρει καλύτερα από όλους είναι η γυναίκα μου και είναι ο πιο σημαντικός μάρτυρας. Είναι δίπλα μου σε όλο αυτό. Όλοι οι συνάδελφοί μου με στηρίζουν τηλεφωνικά, αλλά δεν έρχεται κανείς να με υπερασπιστεί δημόσια και στο δικαστήριο, γιατί φοβούνται αυτούς τους αδίστακτους ανθρώπους, όπως ο τεχνικός του θεάτρου. Είναι τόσο αδίστακτοι και ξεδιάντροποι που δεν υπολογίζουν τίποτα.

Η κα Παυλίδου φεύγοντας εγώ από τις σκάλες μου υποσχέθηκε ότι θα με καταστρέψει, θα με διαλύσει, θα με θάψει ζωντανό και τα κατάφερε. Ανεξαιρέτως του αποτελέσματος της δίκης. Το έχει καταφέρει, έχει κερδίσει αυτή η γυναίκα. Υπάρχουν άνθρωποι και καταστάσεις που έχουν συμφέρον να το διογκώσουν όλο αυτό. Ο Σωτήρης Καλυβάτσης. Όταν πήγε να κλείσει τον ρόλο του είπαν στον Καλυβάτση ότι παίρνω 1800 και ζήτησε 1801. Αυτό δείχνει το ποιόν του ανθρώπου. Η Σοφία έκανε μήνυση την άλλη μέρα το απόγευμα, γιατί είχε μάθει πως θα την αντικαταστήσει η Αγγελική Δαλιάνη.

Η Αγγελική ήταν με μωρό στο σπίτι και θήλαζε όταν την παρακάλεσα να αντικαταστήσει την Παυλίδου, για να μην χάσουν όλοι αυτοί τη δουλειά τους. Τότε πήγε κι έκανε τη μήνυση για να με συλλάβουν την ώρα της παράστασης. Προς τιμήν τους δεν ήρθαν την ώρα της παράστασης. Μετά άρχισε να βγαίνει σε εκπομπές.

Η Κόνι Μεταξά και η Ρέα Τουτουνζή δυστυχώς παρασύρθηκαν. Οι καταθέσεις τους μαζί με του Καλυβάτση είναι πανομοιότυπες, copy paste. Είναι ακριβώς και το «–και». Δεν έκανα μήνυση εγώ καμία μήνυση για επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον της Παυλίδου, ο Εισαγγελέας το όρισε.

Δεν ήθελα να καταδικαστεί η Σοφία Παυλίδου. Το είπαμε στο δικαστήριο. Θα ήταν λάθος να καταδικαστεί, δεν μου έκανε καμία σωματική βλάβη. Διαφωνώ που καταδικάστηκα στο πρώτο δικαστήριο, δεν ισχύει όμως, εκκρεμεί, γιατί έχει γίνει έφεση. Μου κάνει εντύπωση που η άλλη πλευρά πανηγυρίζει στο ημίχρονο, όχι στο τέλος.

Αν μία στις 100 βγω αθώος, ο Εισαγγελέας περιμένει να βγάλει δικάσιμο για όλους αυτούς. Θα με πληρώνουν μέχρι τα γεράματά τους και δε θα το αφήσω, γιατί έχω καταστραφεί. Η Σοφία αυτό που μου υποσχέθηκε το έκανε στο μέγιστο βαθμό.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω καμία επαγγελματική πρόταση εξαιτίας αυτής της υπόθεσης. Μου το έχουν πει γνωστοί μου, ένας σκηνοθέτης και ένας διαφημιστής. Η καταστροφή που έχω υποστεί στα όνειρά μου είναι τεράστια. Εγώ ξεκίνησα από το μηδέν με τρομερή δουλειά και σε μια στιγμή αυτός ο άνθρωπος και όλος ο περίγυρος μου τα διέλυσαν. Έχω υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά. Την πρώτη περίοδο δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω στον δρόμο. Να ‘ναι καλά η οικογένειά μου, θέλω να τελειώσουν αυτά τα κατάφορα ψέματα, αυτή η αηδία και η τοξικότητα.

Διαβάζω την κατάθεση της Κάτια Νικολαΐδου, λέει ακριβώς τα ίδια που έλεγε και η Σοφία Παυλίδου και μένω με ανοιχτό το στόμα. Λέει στην ένορκη κατάθεσή της ότι είχε μάρτυρες όλο τον θίασο και τη γυναίκα μου… Έχω ένορκες καταθέσεις όλων των μαρτύρων που λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο περιστατικό. Ένας εισαγγελέας έχει ορίσει δίκη στο τριμελές για συκοφαντική δυσφήμιση. Η δίκη είχε οριστεί να γίνει μία εβδομάδα πριν από αυτήν της κ. Παυλίδου και η κ. Νικολαΐδου δεν ήρθε.

Δεν μπορώ να τους συγχωρέσω για τη ζημιά που μου έχουν κάνει. Δεν μιλάω για την οικονομική ζημιά, δεν μιλάω για τα όνειρά μου που διαλύθηκαν. Ξέρει τι είναι να χάσεις το χαμόγελό σου για έναν εγωισμό, για ένα καπρίτσιο; Δυστυχώς βρέθηκε στο διάβα μου ένας άνθρωπος τοξικός. Μακριά από ανθρώπους αδίστακτους που πουλάνε τη μάνα τους, τον πατέρα τους, τα παιδιά τους…», ανέφερε ο Μάνος Παπαγιάννης.