Κώστας Μπακογιάννης: «Η Σία Κοσιώνη είναι μία σπουδαία μαμά, όταν ο γιος μας μεγαλώσει θα…»

Κώστας Μπακογιάννης: «Η Σία Κοσιώνη είναι μία σπουδαία μαμά, όταν ο γιος μας μεγαλώσει θα...»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» και τον Άρη Καβατζίκη, παραχώρησε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια σκηνή», στη ζωή με 4 παιδιά, στη σπουδαιότητα της συζύγου του, Σίας Κοσιώνη, αλλά και στη γενναιότητα της μητέρας του, Ντόρας Μπακογιάννη.

«Ο Δήμαρχος ξυπνάει και κοιμάται με την πόλη. Αλλά προφανώς, όπως όλοι οι γονείς ακούμε κι εμείς το “μπαμπά, μαμά, ξύπνησα” γύρω στις επτά ή και νωρίτερα. Όσο χρόνο και να βρίσκεις, ποτέ δεν αισθάνεσαι ότι ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για τα παιδιά σου. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Τα παιδιά μου είναι και σε διαφορετικές ηλικίες, από 15 που είναι ο μεγάλος μέχρι πέντε που είναι ο μικρός και κάθε παιδί θέλει κάτι διαφορετικό. Είμαι τόσο cool με τον έφηβο 15χρόνο γιο μου, που δεν θα απαντήσω σε τίποτε δημοσίως γιατί θα το μετανιώσω και οποίος έχει παιδί στην εφηβεία με νιώθει», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Μάλιστα, στη συνέχεια ο Κώστας Μπακογιάννης αποκάλυψε πως ενοχλείται όταν βλέπει φωτογράφο απέναντι στον 5χρονο γιο του Δήμο.

«Δικαιούμαστε κι εμείς να φάμε ένα παγωτό, να κάνουμε μία βόλτα ή να καθίσουμε κάπου να φάμε, χωρίς να νιώθουμε ότι μας παρακολουθούν. Παρακάλεσα να μη μας φωτογραφίσουν, εισακούστηκα και θέλω να πω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ. Εξάλλου τη δουλειά του προσπαθεί να κάνει ο φωτογράφος» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε και για τη σύζυγό του, Σία Κοσιώνη με την οποία είναι ζευγάρι 8 χρόνια.

«Η Σία είναι μία σπουδαία μαμά. Η Σία ως μαμά είναι κάτι ανώτερο. Καταφέρνει να χτίζει έναν κόσμο για το παιδί μας, που όταν μεγαλώσει θα αντιληφθεί ποσό τυχερός είναι που έχει αυτή τη μαμά. Ανοίγει μονίμως πόρτες και παράθυρα μέσα στο μυαλό του Δήμου. Με την Σία δεν είχαμε προγραμματισμό, ούτε στρατηγική για τη ζωή μας. Όλα ήρθαν πολύ φυσικά, γλυκά και όμορφα, ήταν ένα ποτάμι. Το ένα έφερε το άλλο. Το μυστικό βρίσκεται στην αγάπη. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία. Η γιαγιά μου έλεγε πως “από την πολλή αγάπη, δεν έπαθε κάνεις τίποτα”, το έκανε πράξη και το μετέδωσε από γενιά σε γενιά. Σε μία οικογένεια χρειάζεται αγάπη, αλλά και πολλή προσπάθεια, πρέπει να καταπίνεις τον εγωισμό σου και να κάνεις παραχωρήσεις και συμβιβασμούς» εξομολογήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Όσο για την περιπέτεια υγείας της μητέρας του, Ντόρας Μπακογιάννη, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε: «Όλοι παίρνουμε δύναμη, ο ένας από τον άλλον. Η μητέρα μου δεν είναι η μόνη που παλεύει με την ασθένεια της. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δίνουν επίσης τον αγώνα τους. Είχε σημασία ότι επέλεξε η ίδια η μητέρα μου να δημοσιοποιήσει την ασθένεια της. Και το έκανε πολύ συνειδητά και με τρομερή γενναιότητα. Όπως με γενναιότητα έχει αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες της ζωής της και είναι ένα παράδειγμα για όλους εμάς, αλλά και για τα εγγόνια της. Δίνει δύναμη σε όλους, σε όλη την οικογένεια και όχι μόνο τώρα, αλλά σε ολόκληρη τη ζωή μας, στη δική μου, στης αδελφής μου και στων παιδιών μας. Είναι παράδειγμα για όλους».