Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Αυτά θα ισχύουν από αύριο – Μάσκα παντού και διπλή μάσκα σε ΜΜΜ και σουπερμάρκετ

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Αυτά θα ισχύουν από αύριο - Μάσκα παντού και διπλή μάσκα σε ΜΜΜ και σουπερμάρκετ

Τέσσερα συν ένα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο στις 06:00, παραμονή των Χριστουγέννων ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης από την Κυβέρνηση.

Γιάννης Οικονόμου και Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊου.

Τις τελευταίες δυο μέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, είπε ο Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι οι ειδικοί προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν. Καλύτερη εικόνα για τη μετάλλαξη Όμικρον θα υπάρξει σε 10 με 15 μέρες.

Ο υπουργός επανέλαβε πολλές φορές ότι η εικόνα της πανδημίαςε αξιολογείται καθημερινά, ενώ ανέφερε πως η επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου για την αξιολόγηση και επικαιροποίηση των μέτρων.

Κορονοϊός – Νέα μέτρα

  • Η μάσκα υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (και διασκέδαση και γυμναστήρια).
  • Στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας ΚΝ95.
  • Απαγορεύονται οι δημόσιες εορταστικές συναθροίσεις των Χριστουγέννων που διοργανώνονται από τους δήμους.
  • Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR κατά την είσοδο, θα κάνουν τεστ και τη 2η και τη 4η μέρα από την είσοδο στη χώρα.
  • Παραμένει ισχυρή σύσταση πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση να γίνεται τεστ (υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση ως έξτρα μέτρο ανακοίνωσε ότι χορηγεί στους πολίτες δύο δωρεάν έξτρα rapid test).

Η επιτροπή θα συνέλθει ξανά στις 27 Δεκεμβρίου για τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Ο Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη να επιστρέψουν τα sms, ενώ άφησε ανοιχτό να αλλάξουν τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων, τα οποία θα ανοίξουν κανονικά.

Σε ερώτηση για τα γήπεδα, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε την εισήγηση των ειδικών για αγώνες χωρίς θεατές από τις 3 Ιανουαρίου και 15 μέρες.