Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα βαφτίζονται αν το αποφασίσουν»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα βαφτίζονται αν το αποφασίσουν»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Οι δυο ιεράρχες μεταξύ άλλων συζήτησαν, για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, για την τεκνοθεσία και την τέλεση μυστηρίων της εκκλησίας που σχετίζονται με το γάμο.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε στη συνέχεια δηλώσεις και όπως είπε, τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα βαπτίζονται όταν μεγαλώσουν, εφόσον το αποφασίσουν.

«Δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, να καταλάβουν τη ζωή και όταν θέλουν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ενώ από την πλευρά του ο κ. Ελπιδοφόρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών δείχνουν τον σωστό δρόμο, ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συμπορεύονται προς όφελος των δύο πλευρών. Ασφαλώς η Εκκλησία προηγήθηκε αυτής της συμπορεύσεως, γιατί πάντοτε συμπορευόμαστε.

Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι η Εκκλησία της πατρίδας μας, όλων των ομογενών. Όπως αγαπούμε την πατρίδα, αγαπούμε και την Εκκλησία της. Οι ομογενείς είναι πάντοτε στη διάθεση του Μακαριωτάτου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις καλές αλλά και τις δύσκολες μέρες. Όπως στις φυσικές καταστροφές, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αλλά και στις χαρές της πατρίδας μας, είμαστε πάντοτε στο πλευρό της Εκκλησίας και της Ελλάδας».