Κάτια Δανδουλάκη: «Αν οι ηθοποιοί μου ήθελαν να απεργήσουν θα μου το έλεγαν. Σας παρακαλώ να…»

Κάτια Δανδουλάκη: «Αν οι ηθοποιοί μου ήθελαν να απεργήσουν θα μου το έλεγαν. Σας παρακαλώ να...»

Καλεσμένη στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” της Ναταλίας Γερμανού, βρέθηκε η Κάτια Δανδουλάκη.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την 48ωρη απεργία των ηθοποιών και το θέμα που δημιουργήθηκε με την απόφασή της να ανοίξει κανονικά το θέατρό της και να παίξει η παράσταση που πρωταγωνιστεί.

«Θα σας έλεγα απόλυτη σιωπή. Όταν βλέπω παιδιά με μηχανές να περιμένουν έξω από το θέατρο και κάποιος από εμάς να τα προσπερνά, καίγεται η ψυχή μου. Θέλω πάντα μπορώ ή δεν μπορώ να σας μιλήσω. Δεν θα τα προσπεράσω ποτέ για να κρυφτώ. Περίμεναν από τον Alpha κι είπα αυτό που έπρεπε κι αισθανόμουν να πω. Έληξε το θέμα και μετά πρέπει να κρατήσεις μια σιωπή γιατί παίρνει ο ένας ένα κομμάτι και παίρνει ο άλλος ένα άλλο», είπε η Κάτια Δανδουλάκη.

Ενώ στη συνέχεια, η Ναταλία Γερμανού τη ρώτησε και για τους ηθοποιούς της παράστασης και για το αν εκείνοι ήθελαν να απεργήσουν, αν θα μπορούσαν να της το εκφράσουν.

«Βέβαια, αν οι ηθοποιοί μου ήθελαν να απεργήσουν θα μου το έλεγαν. Με το ζόρι θα έβαζα τα παιδιά να παίξουν; Αλίμονο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που θέλει. Είναι ένα πολύ σύνθετο κι ιερό θέμα. Επειδή λέγονται πάρα πολλά, προτιμώ να μην πω τίποτα. Για εμένα το θέατρο είναι ναός ψυχής. Θέλει πολλή προσοχή… Πρέπει πολύ ήρεμα και με πολύ σεβασμό να ενημερωνόμαστε κι από εκεί και πέρα όχι πολλά λόγια. Να πράττουμε…», απάντησε η Κάτια Δανδουλάκη και πρόσθεσε:

«Ηθοποιός είμαι. Δεν θα θέλω το καλό των ηθοποιών; (…) Οι σπουδές ήταν υποβαθμισμένες χρόνια. 20 χρόνια αυτό είναι το καθεστώς. Το να γίνει ανώτατη είναι καταπληκτικό, μεγάλη υπόθεση και θέλει πολλή δουλειά. Να ενημερωθούμε και το ίδιο θέλουμε όλοι βεβαίως. Δεν έχει αφαιρεθεί κάτι από κανένα, για αυτό σας παρακαλώ να το κλείσουμε εδώ και θα αρχίσουν να λένε το ένα και το άλλο. Απόλυτη σιωπή κι ας γίνει το καλύτερο. Υπήρχε περίπτωση να μου πούνε οι ηθοποιοί δεν θέλουν να παίξουν και να τους πω εγώ θα παίξετε με το ζόρι; Υπήρχε περίπτωση να κάνω αυτό το πράγμα σε άνθρωπο;».