Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Με ζόριζε η αναγνωρισιμότητα των γονιών μου»

Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Με ζόριζε η αναγνωρισιμότητα των γονιών μου»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» της Ελένης Μενεγάκη, βρέθηκε η Ηλιάνα Μαυρομάτη που φέτος πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά, “Αυτή η νύχτα μένει”.

«Τη φοβόμουν λιγάκι την τηλεόραση. Φοβόμουν την έκθεση αυτού του μεγέθους. Πιο μικρή ένιωθα και ανέτοιμη τεχνικά να την αντιμετωπίσω» εξομολογήθηκε η ηθοποιός για τον λόγο που παρότι ασχολείται χρόνια με την υποκριτική, απέφευγε την τηλεόραση.

«Ίσως το γεγονός πως οι γονείς μου ήταν και οι δυο ηθοποιοί να με είχε τρομάξει λίγο. Καθώς μεγάλωνα και εισέπραττα από σπόντα αυτή την ένταση της προβολής και της αναγνωρισιμότητας που είχαν οι δικοί μου, δεν ήταν εύκολο. Ήταν δύσκολο για μένα όταν ήμουν παιδί να διαχειριστώ το κομμάτι της αναγνωρισιμότητάς τους. Ήμουν ένα παιδί που δεν ήταν πάρα πολύ εξωστρεφές.

Είχα ανάγκη την ησυχία και την ιδιωτικότητα οπότε, αυτή η προσοχή που εισπράτταμε οικογενειακώς, με ζόριζε. Ίσως γι΄ αυτό όταν μπήκα σε αυτή τη δουλειά να προτίμησα το θέατρο που είναι πιο προστατευμένα τα πράγματα…» ανέφερε η Ηλιάνα Μαυρομάτη και συμπλήρωσε: «Τώρα βλέπω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά απ΄ ότι νόμιζα. Νιώθω ότι είμαι και πιο έτοιμη καλλιτεχνικά».

«Στηρίζω και ακολουθώ τις επιλογές μου μέχρι τέλους 100%. Μέχρι στιγμής δε νιώθω ότι έχω κάνει πολύ σοβαρά λάθη. Ό,τι έχω επιλέξει να κάνω, το έχω ζήσει στο 100%. Δεν έχω νιώσει ποτέ πως κάτι που επέλεξα να κάνω ήταν μεγάλο λάθος. Μιλάω και για τη δουλειά μου και τα προσωπικά μου» εξομολογήθηκε η Ηλιάνα Μαυρομάτη.

Όσο για το πώς έχει καταφέρει να διαφυλάξει μέχρι σήμερα την προσωπική της ζωή και να μη γνωρίζουμε τίποτα γι’ αυτή, η Ηλίανα Μαυρομάτη είπε:

«Βγαίνω πολύ και δεν κρύβομαι αλλά ταυτόχρονα δεν έχω την τάση να εκθέτω την προσωπική μου ζωή. Αν ξέρω ότι κάπου θα υπάρχουν δημοσιογράφοι, θα φροντίσω να είμαι πιο προσεκτική ή αν μου γίνει μια πιο προσωπική ερώτηση θα προσέξω πως να απαντήσω. Είχα πάντα την αίσθηση ότι για να ασχοληθούν με αυτά τα πράγματα θα πρέπει να είσαι ή πολύ μεγάλη σταρ ή να τα προκαλέσεις. Εγώ, ούτε μεγάλη σταρ είμαι, ούτε το προκαλώ».