Η συγκλονιστική μαρτυρία της Ευδοκίας Τσαγκλή που βγήκε ζωντανή από το μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Η συγκλονιστική μαρτυρία της Ευδοκίας Τσαγκλή που βγήκε ζωντανή από το μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Η Ευδοκία Τσαγκλή που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στον δεύτερο κύκλο του «Big Brother» στον ΣΚΑΙ, μίλησε στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Μάλιστα, η Ευδοκία περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε στα Τέμπη, καθώς ήταν μια από τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

«Ήμουν στο τρίτο, αλλά δεύτερο επιβατικό βαγόνι. Το να σας πω, πώς είμαι, και εγώ το σκέφτομαι. Και δεν έχει να κάνει με μένα. Νιώθω πολύ μικρή για να μιλήσω για ό,τι έχω πάθει σωματικά, μπροστά σε αυτό το τεράστιο ψυχικό κάταγμα που έχουμε πάθει όλοι μαζί. Είναι μια ολόκληρη χώρα που θρηνεί μια τόσο μαζική απώλεια ψυχών.

Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας την πίστη μου. Αυτή η ενέργεια δεν καταστρέφεται και αυτές οι ψυχές είναι ακόμη εκεί, παρόλο που δεν είναι μαζί μας. Και είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει και δεν θα ζήσουμε άλλες αντίστοιχες καταστάσεις.

Οι γιατροί με συμβουλεύουν να μη θυμάμαι τις στιγμές που έζησα στο τρένο ξανά και ξανά. Δεν θέλω να τρομάξω τον κόσμο, ούτε να φέρω αυτόν τον πανικό. Ευχαριστώ και ευγνωμονώ όποια είναι αυτή η δύναμη – όπως κι αν τη λέει ο καθένας – που είμαι ακόμη εδώ.

Και να υποκλιθώ μπροστά σε όλους τους τραυματίες και σωματικά και ψυχικά. Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους άτομα. Ο πόνος είναι για όλους μας, ακόμη και αν δεν υπήρχε κάποια προσωπική γνωριμία σε ένα τέτοιο γεγονός.

Σε πολλές κουλτούρες λένε ότι η ζωή είναι ένα τρένο, εμείς συνδέουμε πλέον ένα τρένο με τον θάνατο. Και αυτό από μόνο του είναι πάρα πολύ βαρύ.

Τα δικά μου κατάγματα είναι πολύ μικρά και ντρέπομαι να μιλήσω για αυτό μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση. Είναι θαύμα που είμαι ακόμη εδώ. Έδωσα όλη μου τη δύναμη για να βγω από τα φλεγόμενα σίδερα. Και ναι ήμουν μόνη. Είχα γνωρίσει τα παιδιά που ήμασταν μαζί στο βαγόνι.

Λίγο πριν το ατύχημα γελούσαμε με τα υπόλοιπα παιδιά, δεν ξέραμε τι έρχεται» είπε η Ευδοκία Τσαγκλή.