Η απάντηση του “Καλύτερα Δεν Γίνεται” για τον σάλο που προκλήθηκε με το μπλουζάκι του Γιάννη Κορδώνη

Ναταλία-Γερμανού-250x250.png

Μέσα από την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», ο συνεργάτης της Ναταλίας Γερμανού, Γιάννης Κορδώνης εμφανίστηκε φορώντας ένα μπλουζάκι με τον Μουσταφά Κεμάλ και το μήνυμα «Δεν νυστάζω ρε παιδιά».

Ωστόσο, αυτό είχε ως συνέπεια να αντιδράσει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ) και να στείλει μια σκληρή ανακοίνωση.

«Η συγκεκριμένη ενέργεια κρίνεται από την ομοσπονδία μας και σύσσωμο τον Ελληνισμό ως απολύτως απαράδεκτη, κατακριτέα και προσβλητική για τη μνήμη των γενοκτονηθέντων προγόνων μας, ιδίως δε όταν αυτή προβάλλεται μόλις 8 ημέρες μετά τη 19η Μαΐου…» έγραφε η ανακοίνωση της ΠΟΕ.

Ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Ιουνίου, ο Γιάννης Κορδώνης και η Ναταλία Γερμανού έδωσαν τη δική τους απάντηση, ζητώντας δημόσια συγγνώμη μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Alpha.

«Ήταν δική μου ατυχούς έμπνευσης, καθαρά δικό μου το λάθος. Στεναχώρησε και πρόσβαλε κάποιους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος που λυπάμαι πολύ» ανέφερε ο Γιάννης Κορδώνης.

«Δεν είναι μόνο η Παμποντιακή Ομοσπονδία που θίχτηκε και στεναχωρήθηκε και θύμωσε, είναι πολύς κόσμος που αισθάνθηκε προσβεβλημένος. Για αυτόν τον λόγο λυπούμαστε πάρα πολύ. Εγώ παίρνω την ευθύνη προσωπικά, ως παρουσιάστρια της εκπομπής αλλά και γιατί γέλασα, ας είμαστε ειλικρινής. Αλλά και γιατί παρουσιάζω αυτή την εκπομπή και χρωστάω μια δημόσια συγγνώμη στους ανθρώπους αυτούς, σε όλους όσους θύμωσαν, απογοητεύτηκαν και προσβλήθηκαν. Λυπάμαι πάρα πολύ» τόνισε η Ναταλία Γερμανού με τη σειρά της.

«Όλοι μαζί σχολιάσαμε την εμφάνισή του αυτή, κάνοντας χιούμορ για τις αναρτήσεις αυτές, μη αντιλαμβανόμενοι τη στιγμή εκείνη, δυστυχώς, τους άσχημους συνειρμούς που αυτή η εμφάνιση και τα σχετικά σχόλια δημιούργησαν σε σχέση με το έγκλημα της γενοκτονίας των Ποντίων. Η επιλογή αυτή ήταν τελικά ατυχής, καθώς εκλήφθη από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, ως κατάφορη απαξίωσης της μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, για την οποία ευθύνεται ο Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ.

Παρά το ότι, ήδη την αμέσως επόμενη ημέρα, ο Γιάννης Κορδώνης έσπευσε να διευκρινίσει ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχαμε την παραμικρή πρόθεση να προσβάλλουμε τον ποντιακό πολιτισμό, η διευκρίνηση αυτή δεν θεωρήθηκε ως ικανοποιητική… Θα θέλαμε να πούμε ότι ειλικρινά λυπούμαστε για την ατυχή αυτή στιγμή και τον όποιο αρνητικό συνειρμό αυτή προκάλεσε

Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν πρόθεσή μας και ειλικρινά θα θέλαμε να ζητήσουμε μια δημόσια συγγνώμη εκ μέρους όλων» έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Alpha.