Η αναφορά της Σίσσυς Χρηστίδου στην ασθένεια της μητέρα της: «Δίναμε μεγάλη μάχη με τον χρόνο»

Η αναφορά της Σίσσυς Χρηστίδου στην ασθένεια της μητέρα της: «Δίναμε μεγάλη μάχη με τον χρόνο»

Μέσα από την εκπομπή της “Χαμογέλα και πάλι”, η Σίσσυ Χρηστίδου αναφέρθηκε στη μητέρα της και την περίοδο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, αφορμή στάθηκε το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”.

«Κύριε Σκόνδρα, τώρα μου θυμίσατε μία πολύ μεγάλη περιπέτεια που πέρασα στη νοσηλεία της μαμάς μου και θέλω να τη μοιραστώ, γιατί μου θυμίζει αυτή την ιστορία που μόλις περιγράψατε. Η μαμά μου είχε μυελοδυσπλαστική λευχαιμία, οπότε στόχος ήταν να γίνει μεταμόσχευση μυελού των οστών και δίναμε πολύ μεγάλη μάχη με τον χρόνο. Ήμασταν στο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη και διαπιστώθηκε από τους γιατρούς της ότι πρέπει πρώτα να κάνει αφαίρεση χολής.

Ήταν ένα χειρουργείο ρουτίνας αλλά για να καταφέρει να κάνει τη μεταμόσχευση, που ήταν κρίσιμη για τη ζωή της, έπρεπε πρώτα να γίνει αυτό. Και το πρόβλημα λοιπόν ήταν η αναμονή που υπήρχε για το χειρουργείο χολής, γιατί δεν ήταν μέσα στα επείγοντα.

Δεν υπήρχε λοιπόν σειρά, έπρεπε να περιμένουμε και να περιμένουμε… δεν μας έδιναν και μία ημερομηνία, ήμασταν σε μία μόνιμη αναμονή. Ενώ από πίσω υπήρχε ένα σοβαρό χειρουργείο που έπρεπε να γίνει, υπήρχε μία αναμονή για τη χολή, γιατί η χολή δεν μπορούσε να μπει σε προτεραιότητα – και είναι λογικό – σε σχέση με άλλους ανθρώπους, οι οποίοι κινδύνευε άμεσα η ζωή τους», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου και στη συνέχεια έστειλε τη στήριξή της και την αγάπη της στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Να πούμε πως η μητέρα της Σίσσυς Χρηστίδου έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια.