Γρηγόρης Πετράκος: «Οποιονδήποτε άνθρωπο ζήτησε την επιβολή μιας ιατρικής πράξης τον…»

Γρηγόρης Πετράκος: «Οποιονδήποτε άνθρωπο ζήτησε την επιβολή μιας ιατρικής πράξης τον...»

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε ο Γρηγόρης Πετράκος και απάντησε για την πολυσυζητημένη ανάρτηση που έκανε για τον Διονύση Σαββόπουλο και προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Μάλιστα, ο τραγουδιστής επέμεινε σε όσα έγραψε για τον «Νιόνιο» και μάλιστα ανέφερε πως «οποιονδήποτε άνθρωπο ζήτησε την επιβολή μιας ιατρικής πράξης τον κατατάσσω στους ναζιστές».

«Όλοι σχολιάζουμε την επικαιρότητα. Απλά αν σχολιάσουμε και δε συμφωνούμε με μια επιβαλλόμενη τάση, τότε ξαφνικά αυτή η δική μας άποψη πρέπει να μην εκφέρεται.

Σχολίασα πολύ ήπια γιατί πραγματικά, η συγκεκριμένη περίπτωση του Διονύση Σαββόπουλου ήταν απαράδεκτη κατά τη γνώμη μου. Ο Διονύσης Σαββόπουλος και μερικοί άλλοι καλλιτέχνες, ελάχιστοι, υπέπεσαν σε ένα σοβαρότατο ατόπημα, να ζητήσουν την επιβολή υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων στον γενικό πληθυσμό, παρά τη θέλησή του. Τα όσα είπα είναι πολύ ήπια σε σχέση με αυτά που θα μπορούσα να πω και σε σχέση με αυτά που έπραξε.

Τη στάση που κράτησε, δεν ξέρω αν την παίρνετε ελαφριά, αλλά εγώ την θεωρώ σοβαρότατη, τη θεωρώ μια ναζιστική πράξη, μια πράξη που τον καθιστά εχθρό της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Οποιονδήποτε άνθρωπο ζήτησε την επιβολή μιας ιατρικής πράξης τον κατατάσσω στους ναζιστές. Από 18 χρονών τραγουδώ τα απάντα του Διονύση Σαββόπουλου. Ξεχωρίζω εντελώς την καλλιτεχνική του αξία.

Θεωρώ την πράξη αυτή ίση με τον βιασμό. Αυτά τα έκανε ο Μένγκελε, δεν επιτρέπεται να το πει άνθρωπος. Ο Διονύσης Σαββόπουλος βγήκε και είπε να εμβολιαστούν όλοι με το ζόρι. Δεν είναι όλες οι γνώμες σεβαστές. Του Χίτλερ η γνώμη δεν είναι σεβαστή, γιατί επιβάλει. Η γνώμη του είναι καταδικαστέα κι εγώ τον κατατάσσω στους εχθρούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας», δήλωσε ο Γρηγόρης Πετράκος.