Γιώργος Τράγκας: Η ιδιόχειρη διαθήκη του και η μοιρασιά του δημοσιογράφου

Γιώργος-Τράγκας-2-250x250.jpg

Την κρυφή ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα που συντάχθηκε στο πριγκιπάτο του Μονακό το 2018, έφερε στο φως ρεπορτάζ του Διονύση Θανάσουλα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με αυτό, ο δημοσιογράφος κληροδοτεί το 42% από την περιουσία του στον γιο του, Γιάννη Τράγκα, το 35% στην τελευταία του σύζυγο, Μαρία Καρρά, ενώ στον μικρότερο γιο του, Φρέντυ το 23%.

Ενώ σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στη διαθήκη γίνεται λόγος και για μετρητά ύψους 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επίσης μοιράζονται στους τρεις αναλογικά.

Ωστόσο, ανάμεσα στις 15 σελίδες της διαθήκης, ο Γιώργος Τράγκας επέλεξε να δωρίσει κάποια από τα μετρητά του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και θεσμούς.

Στην εκκλησία της Ελλάδος δώρισε 100.000 ευρώ, στον Σύλλογο «Ελπίδα» 50.000 ευρώ, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία 30.000 ευρώ, ενώ 50.000 ευρώ πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος φέρεται να διατηρούσε τέσσερα τουλάχιστον διαμερίσματα.

Σχεδόν από την αρχή της υπόθεσης η οικογένεια είχε χωριστεί σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Στο πρώτο από κοινού συμπλέουν ο Γιάννης Τράγκας και η Μαρία Καρρά, και στο άλλο ο Φρέντυ, ο οποίος κληρονόμησε ένα ποσοστό που είναι σημαντικά πιο κάτω από τη νόμιμη μοίρα (33%) που δικαιούταν.

Στη διαθήκη του ο Γιώργος Τράγκας δεν ξέχασε κάποιους πολύ δικούς του ανθρώπους που ήταν δίπλα του επί δεκαετίες, όπως τον αστυνομικό που είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξή του, ενώ ένα χρηματικό ποσό άφησε και στη γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι του για πολλά χρόνια.